Mergi la conţinutul principal

Războiul comisarilor s-a sfârşit

Şeful Poliţiei Municipiului Brăila a ajuns la finalul "luptei" pe care a purtat-o cu fostul şef al IPJ Brăila din cauza faptului că a refuzat să îşi dea demisia la ordinul lui Cătălin Chivu. Cms. şef Costel Arbunea a obţinut în instanţă şi anularea fişei de evaluare pe 2010, când i s-a aplicat calificativul "bun", în loc de "foarte bun". Judecătorii Curţii de Apel Galaţi s-au pronunţat şi i-au dat, din nou, câştig de cauză şefului Poliţiei Municipiului Brăila, respingând recursul înaintat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. În noiembrie 2011, Tribunalul Brăila a dispus anularea fişei de evaluare privind activitatea lui Arbunea pentru perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010 şi a dispus reevaluarea activităţii acestuia. IPJ Brăila a declarat recurs la CA Galaţi dar a fost respins ca nefondat, soluţia fiind irevocabilă.
"Războiul" între Arbunea şi Chivu a început în 2010, şeful Poliţiei Municipiului Brăila fiind singurul poliţist care a refuzat să-şi dea demisia la comanda inspectorului-şef Cătălin Chivu. De fiecare dată însă, Arbunea a ieşit câştigător deoarece instanţa i-a dat dreptate în repetate rânduri. În februarie 2011, la un an de zile de când i s-a cerut prima dată să îşi dea demisia din funcţie, comisarul şef Costel Arbunea a obţinut la Tribunalul Brăila anularea actului administrativ de sancţionare emis în iulie 2010, prin care ofiţerul era mutat pe o funcţie inferioară. Decizia de anulare a rămas definitivă în octombrie 2011, la Curtea de Apel Galaţi. Asta după ce, în septembrie 2010, judecătorii gălăţeni au suspendat definitiv executarea actului respectiv.
Chivu dispusese sancţionarea şefului Poliţiei Municipiului, prin mutarea pe o funcţie inferioară, având ca motiv declarat suspiciunea de favorizare a unor traficanţi de ţigări. Eforturile depuse de Chivu pentru "decapitarea" lui Arbunea au fost însă zadarnice. Nevinovăţia ofiţerului aflat la conducerea Poliţiei Municipiului de câţiva ani a fost dovedită atât de procurorii DNA, care au dispus neînceperea urmăririi penale, cât şi de instanţă. În plus, DNA l-a găsit nevinovat pe ofiţer şi într-un alt dosar în care era acuzat de fapte de corupţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro