Mergi la conţinutul principal

Război total pentru mega-investiţia din Lacu Sărat. Prefectura Brăila vs. CL Chiscani

• atât prefectul Mădălina Conchino cât şi primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, îşi susţin cu tărie părerile contrare în privinţa modului în care s-au atribuit cele două terenuri de peste 13.000 mp din Staţiunea Lacu Sărat către SC „Eldomir”, firma omului de afaceri Vasile Dogărescu • cele două părţi s-au întâlnit la finele săptămânii trecute, însă nu au ajuns la nicio concluzie • prefectul Brăilei şi-a manifestat speranţa că membrii CL Chiscani vor purcede cât mai repede la revocarea hotărârilor • de cealaltă parte, primarul Cojea a precizat că încă aşteaptă lămuriri legislative privind decizia Prefecturii în acest caz

 

Discuţiile şi contrele continuă între chiscăneni şi prefectul judeţului Brăila, Mădălina Cochino, în privinţa mega-investiţiei de 7 milioane de euro din Staţiunea Lacu Sărat a omului de afaceri liberal Vasile Dogărescu. Mai exact, aşa cum am anunţat anterior, după ce Prefectura a solicitat modificarea regulamentului şi revocarea hotărârilor Consiliului Local Chiscani prin care s-au dat spre închiriere, fără licitaţie, cele două terenuri de peste 13.000 mp din Staţiunea Lacu Sărat, către SC „Eldomir Impex”, consilierii au decis să amâne luarea unei decizii. Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea (PSD), a înaintat o adresă către Prefectură în care a cerut lămuriri suplimentare, pe lege, privind neregulile care se impută adoptării hotărârilor ce fac referire la terenurile din staţiune.

Contactat de redactorii „Obiectiv - Vocea Brăilei”, Cojea a precizat că după acest episod a participat la o întâlnire la Prefectură, însă deocamdată nu s-a luat nicio decizie. Primarul susţine că aşteaptă un răspuns scris din partea Prefecturii care să îl lămurească ce a fost în neregulă cu hotărârile aprobate pentru dezvoltarea staţiunii.

„Aşteptăm răspunsul oficial. Abia după aceea putem să facem regulamentul cum vor. Nu am primit nimic oficial deocamdată. Adresa noastră a fost înaintată Prefecturii exact cum am anunţat. A avut loc şi o întâlnire cu patru lideri din consiliul local, cu doamna prefect, cu serviciul juridic din cadrul Prefecturii. Am discutat şi acum aşteptăm luarea unei decizii. Aşteptăm răspunsul. Nu vă pot spune nimic în plus. Nu ştiu ce o să se întâmple. O să vorbesc cu cei din Consiliul Local, să vedem ce spun şi dânşii”, a afirmat Cojea.

 

Prefectul aşteaptă revocarea şi ameninţă cu atacuri în contencios administrativ

De cealaltă parte, şi prefectul judeţului Brăila, Mădălina Cochino, ne-a precizat că s-a întâlnit cu primarul şi consilierii comunei Chiscani, în încercarea de a-i lămuri că nu au procedat corect la aprobarea hotărârilor ce au vizat închirierea terenurilor din staţiune, fără licitaţie, prin drept de superficie. Aceasta a punctat că încă aşteaptă ca membrii CL Chiscani să se conformeze, iar în caz contrar va lua măsuri. Prefectul a afirmat că, potrivit legii, are 6 luni la dispoziţie pentru a ataca în contencios administrativ, însă nu are de gând să aştepte până în ultima clipă.

Cochino a mai adăugat că va mai purta discuţii cu cei din Chiscani pe această temă, însă cu precizarea că deja a emis o adresă privind revocarea hotărârilor şi modificarea regulamentului de închiriere, în care a explicat neregulile săvârşite.

„Am avut o întrevedere. Fiecare dintre noi ne susţinem punctul de vedere şi dânşii, şi noi, ca instituţie. Urmează să mai avem o altă întrevedere, probabil într-o săptămână. Îmi doresc din tot sufletul să se ajungă la un numitor comun. Dacă nu, cu siguranţă vom ataca în contencios. Asta dacă nu se conformează ca atare!”, a afirmat Cochino.

Reamintim că omul de afaceri liberal Vasile Dogărescu le-a propus consilierilor din Chiscani să realizeze prin intermediu SC Eldomir Impex SRL un hotel de patru stele (în locul fostului hotel Diana), o bază de tratament acreditată ca unitate spitalicească, două restaurante, săli de conferinţe, la care pe viitor s-ar adăuga şi o plajă amenajată la standarde europene. Per total, o investiţie de 7 milioane de euro care ar contribui la ridicarea Lacu Sărat la nivel de staţiune de interes naţional. După mai bine de o lună de la adoptarea de către CL Chiscani a trei hotărâri care au dat startul acestui proiect, Prefectura a contestat, în august, modul în care au fost oferite spre închiriere cele două terenuri în suprafaţă totală de peste 13.000 mp către investitorul privat, fără licitaţie publică, prin exercitarea unui drept de superficie cu titlu oneros, pe 49 ani, contra unei chirii lunare de sub 30 bani pe mp, pentru fiecare dintre cele două terenuri.

Rămâne de văzut care va fi concluzia în privinţa acestui proiect investiţional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro