Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puscarie grea pentru acolitii lui Buricea

Simpatizanti ai gruparii din Radu Negru conduse de fratii Costica si Ghita Buricea, Sorin Marcel Irimia, recidivist, poreclit "Chioru" si Marian Cristea, zis "Cioara", ambii in virsta de 26 de ani, au fost condamnati, zilele acestea, pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala grava, printr-o sentinta a magistratilor de la Judecatoria Braila. Primul a primit o pedeapsa de 7 ani de inchisoare, iar al doilea 5 ani, insa hotarirea instantei nu este, deocamdata, definitiva. "Cioara" si "Chioru" sint inculpati si in dosarul rafuielii de la Palatul de Justitie, din decembrie 2006, impreuna cu Ghita Buricea si alti 12 interlopi. Primul a mai fost trimis in judecata si pentru port de cutit in sediul Politiei. In decembrie 2007, Cristea si Irimia au solicitat instantei care acum i-a condamnat la ani grei de inchisoare, liberarea pe cautiune. Judecatorii le-au stabilit cite 200 de milioane de lei cautiune, insa, dupa citeva zile, le-au respins cererea. Asa stind lucrurile, cei doi se afla si acum in arest preventiv.
Sorin Marcel Irimia ("Chioru") si Marian Cristea ("Cioara") au fost trimisi in judecata anul trecut, din dispozitia procurorului crminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, sub acuzatia de vatamare corporala grava. Potrivit anchetatorilor, cei doi "impreuna cu alte persoane, l-au urmarit si l-au atacat pe Munteanu Nicusor, caruia i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii, picioarele, cu o bita de baseball si cu o piatra, producindu-i leziuni traumatice care i-au pus in primejdie viata si i-au cauzat infirmitate fizica permanenta, necesitind, totodata, 80 de zile de ingrijrii medicale". Parchetul a disjuns cercetarile in cazul altor cinci indivizi care l-au batut pe Munteanu si a caror activitate infractionala nu a putut fi probata la vremea respectiva: Vasile Tincu, zis "Saolin", Marin Sima zis "Martin", Marian Alexandru Butnaru, Gabriel si Mihaita Marculescu.
Incidentul s-a petrecut in ziua de 13 februarie 2007, in jurul orei 14.00. Nicusor Munteanu, in virsta de 20 de ani, muncitor la Santierul Naval, se intorcea de la serviciu impreuna cu citiva colegi, cind a fost atacat si lovit de 5-6 insi inarmati cu bite si pietre, pe aleea dintre strazile Celulozei si Fluerului. Victima, care nu a avut timp sa fuga, a intrat in coma, fiind ulterior transportata la spital, in stare foarte grava. Munteanu a suferit multiple plagi epicraniene, hematom intracranian, contuzii grave la umar si cotul sting, precum si plagi taiate la gamba. Starea sanatatii pacientului s-a agravat, astfel incit medicii l-au transportat la Sectia Neurochirugie a Spitalului Judetean "Sf. Andrei" Galati. Braileanul a fost salvat de la moarte, insa a ramas infirm pe viata, fiindu-i indepartate bucati de oase din craniu, zdrobite de bitele batausilor. Acuzarea a ajuns la concluzia ca "Cioara" este cel care l-a lovit pe Nicusor Munteanu cu bita pe spate, iar "Chioru" cu o piatra in zona cefei. Un al treilea bataus, Mihaita Marculescu, a lovit victima cu un cutit in zona gambei piciorului sting. Pentru administrarea de probe, au fost audiati nu mai putin de sapte martori, colegi cu muncitorul facut una cu pamintul. Sorin Marcel Irimia a fost retinut pe data de 30 martie 2007, la Ianca, ulterior fiind arestat preventiv. Marian Cristea, insa, a fost arestat in lipsa, intrucit se credea ca este plecat in Spania - cel putin asa a reiesit din declaratiile unor cunoscuti. Pina la urma, a
fost capturat si Cristea. Cei doi au negat savirsirea vreunei infractiuni, atit in timpul anchetei penale, cit si pe parcursul cercetarii judecatoresti, insa n-au reusit sa scape de condamnare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii