Mergi la conţinutul principal

PUG neactualizat, adio fonduri europene!

Localităţile care nu au actualizat Planul Urbanistic General (PUG), nu mai pot beneficia de fonduri europene sau naţionale. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Viorel Mortu, a chemat toţi primarii din judeţ la o şedinţă, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la acest subiect.
La întâlnirea care a avut loc miercuri a participat şi arhitectul şef al judeţului, Costel Drăgan. Acesta le-a dat termen primarilor 31 decembrie 2015 pentru a-şi actualiza PUG-urile. De asemenea, a dat exemplul localităţii Jirlău, al cărui astfel de plan a expirat deja.
"Noul PUG se elaborează, la iniţiativa primarului, cu doi ani înainte de expirarea celui actual. Asta ar însemna că aceşti doi ani, adunaţi la cei şapte ani de valabilitate a unui exerciţiu financiar european rezultă aproape 10 ani, cam cât este valabilitatea PUG-ului. Ce legătură are asta cu ce am spus? Pentru accesarea fondurilor europene şi naţionale trebuie să o îndepliniţi: încadrarea în Planul Urbanistic General aprobat", i-a informat Drăgan pe primarii prezenţi în sală.
Dacă la rubrica "Aşa nu", arhitectul şef al judeţului a nominalizat Jirlăul, pentru că are PUG-ul expirat, la "Aşa da" a dat exemplul localităţii Surdila Găiseanca, acolo unde primarul a finalizat deja toate demersurile pentru actualizare. Restul entităţilor administrative, adică cele trei oraşe - Însurăţei, Ianca şi Făurei, şi 39 de comune au termen pentru actualizarea PUG-ului ultima zi din acest an: 31 decembrie.
Şeful CJ, Viorel Mortu, a ţinut să mai facă un anunţ cu privire la noile finanţări pe care administraţia locală le poate face. "Nu se poate întemeia proiect în viitor, iar anii ce vin vor fi numai anii proiectelor fie judeţene, fie naţionale sau europene. Începând de zilele trecute putem să finanţăm şi proiectele europene la comune, asta e o noutate. Având în vedere că dezvoltarea comunelor va fi numai pe proiecte şi parteneriate, fără acest element nu puteţi face niciun pas", a declarat Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro