Mergi la conţinutul principal

PSD susține tinerii: credite cu garanție de la stat

• potrivit președintelui PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, partidul din care face parte a pregătit două programe menite să ofere ajutor pentru familiile tinere pe de o parte și sprijin pentru studenți și tineri pe de altă parte • este vorba despre Family Start și Student Invest, două programe ce se adresează tinerilor cu venituri mici, interesați să obțină credite • pe scurt, vorbim despre împrumuturi de 15.000 euro pentru familii tinere și de 10.000 euro pentru studenți cu garanție din partea statului și dobândă subvenționată

 

Ajutor pentru familii tinere și sprijin pentru tineri. Cu asta se laudă PSD-iștii în momentul în care prezintă programele Family Start și Student Invest. Mai precis, credite de 15.000 euro pentru tinere familii și de 10.000 de euro pentru studenți, cu garanție din partea statului și dobândă subvenționată pentru ambele categorii.

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a transmis recent un comunicat de presă pe această temă, subliniind că prin lansarea acestor două programe social-democrații au îndeplinit toate promisiunile din programul ”Sprijin pentru România”. Potrivit parlamentarului, prin acest demers se acordă tinerilor la început de drum un sprijin financiar în scopul finalizării studiilor sau a întemeierii unei familii, în România.

”Este pentru prima dată când Guvernul intervine pentru a garanta împrumuturile tinerilor. Până acum mulți tineri nu puteau accesa credite din cauza salariilor mici sau a faptului că nu aveau bunuri care să constituie o garanție pentru bancă. Astfel prin programul Family Start tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 de lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobândă subvenționată. Suma poate fi rambursată în cel mult 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani. Banii pot fi folosiți pentru plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school, achiziția de autoturisme noi pentru familie, cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei la locuință, avansul pentru achiziția unei locuințe, cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă etc.”, a explicat Rotaru.

 

Care sunt condițiile

Sursa citată a mai adăugat că beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani și 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie și care au venituri nete de până la 7.500 lei pe familie/lună.

De asemenea, Ion Rotaru a mai precizat că prin programul Student Invest tinerii pot obține un credit de maxim 50.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată. Banii pot fi rambursați în maxim 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani.

”Ei pot fi folosiți pentru taxe de studii (inclusiv licență masterat, doctorat), publicarea unor cărți sau studii de specialitate, cheltuieli legate de cazarea în căminele studențești. Beneficiarii eligibili sunt persoane fizice cu vârsta între 18 ani și 31 de ani neîmpliniți, care sunt cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale”, a conchis șeful PSD Brăila.

Întrebat despre unitățile bancare care au acceptat să se implice în aceste programe, sursa citată a nominalizat în primul rând CEC-ul apoi Libra Bank, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP. Totodată se poartă  discuții cu Raiffeisen și Alpha Bank.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro