Mergi la conţinutul principal

PSD si PNL vad, fiecare, o alta jumatate a paharului

Au trecut 1.000 de zile de guvernare a Aliantei DA la Braila, si 1.001 de nopti cu Alianta DA, iar reprezentantii PSD se declara nesatisfacuti de acestea. Conducerea PSD Braila a prezentat, ieri, un bilant al guvernarii locale a Aliantei DA, sub forma unui colaj din articole si fotografii din presa locala, publicate in cite o luna a anului. Liderii PSD au marcat, in acest fel, ceea ce ei percep ca o guvernare dezastruoasa pentru Braila, in care au fost indeplinite doar circa 20% din promisiunile electorale. "In principiu, se face un bilant al activitatii la un an, la doi ani, la trei ani, ceea ce, la Braila nu s-a intimplat. Dupa ce am discutat cu Delegatia Permanenta, am hotarit sa facem un alt tip de analiza, nu neaparat o prezentare a noastra, subiectiva, ci una in imagini si texte de ziar pe care dumneavoastra le-ati publicat. Sint 12 slide-uri puse pe aceste panouri, fiecare din cite o luna, cu citeva dintre promisiunile electorale ale Aliantei DA si texte din articole pe care noi le-am considerat relevante. Un prim repros pe care il facem actualei conduceri a Primariei locale este ca nu a continuat niste proiecte care au existat, sau daca le-a continuat, le-a continuat prost. Si aici ma refer la canalizarea din Chercea si Radu Negru, care stiti cum au fost continuate, la statia de epurare care nici n-a inceput, desi avea termen de finalizare 2007, ma refer la alte proiecte precum parcul industrial, care n-a mai fost avut in vedere, parcul de soft, care a capatat o alta destinatie si la extinderea cartierului de locuinte Brailita si Lacu Dulce. Un alt repros este acela ca nu exista proiecte noi", a spus senatorul PSD Aurel Simionescu. Acesta a mai precizat ca, in ceea ce-l priveste, daca ar fi sa dea o nota activitatii conducerii actuale a Primariei in ultimii 3 ani, i-ar da intre 4 si 5, cu mentiunea ca "pentru mine, 5-ul nu e nota de trecere, este una din mila". De asemenea, Simionescu a explicat ca nota nu este numai pentru primar, ci pentru intreaga echipa de la conducerea municipalitatii.
Si presedintele organizatiei municipale PSD, Mihai Tudose, este profund nemultumit de ceea ce s-a facut in Braila, in ultimii 3 ani. El se declara satul de povestile indrugate de conducerea Primariei, care, crede liderul PSD, nu are nici o acoperire in realitate: "Eu nu as fi numit aceasta expozitie "1.000 de zile de guvernare locala", nu "Cartea Alba" sau "Cartea Neagra", ci "Cartea de povesti a guvernarii locale" si probabil titlul cel mai bun ar fi fost "1.001 de nopti cu Alianta DA la Braila". Seherezada era mic copil pe linga povestile pe care le-am ascultat noi!". Intrebat daca PSD-istii au fost nesatisfacuti de noptile petrecute cu Alianta DA la Braila, Tudose a raspuns: "S-ar parea ca s-au nesatisfacut si intre ei, ca sa spun asa, avind in vedere relatia incestuoasa pe care inca o au cei doi aliati".

"PSD-ul si-a inceput deja campania electorala"

In ceea ce-l priveste, primarul Constantin Cibu vede jumatatea plina a paharului si admite ca mai sint lucruri de facut, cu precizarea ca, la banii pe care i-a avut la dispozitie, a realizat foarte multe. Oricum, Cibu este convins ca PSD-ul incearca doar o manevra electorala, prin acest bilant. Mai mult, edilul vorbeste despre lipsa de realizari din perioada guvernarii locale PSD, punind-o pe seama ciubucurilor prea mari cerute de cei care aveau puterea de semnatura asupra unor avize si aprobari fara de care nu se puteau incepe investitiile: "PSD-ul si-a inceput deja campania electorala si incearca prin orice mijloace sa minimalizeze realizarile administratiei locale din ultimii 3 ani. In acesti ani, la Braila s-au deschis sase supermarketuri, pe vremea PSD-ului nu s-a deschis nici unul. De ce nu s-a deschis nici unul? Cumva au cerut ciubucuri prea mari de la investitori?". Intrebat fiind daca are date concrete ca s-au cerut ciubucuri de la investitori, in perioada 2000-2004, Cibu a confirmat: "Dar bineinteles ca erau toate "taxate", pentru orice aviz si pentru orice autorizatie, pentru obtinerea terenului, erau taxati... Dar nu asta este problema, daca domnii de la PSD nu vad cu ochiul liber, sint obligat sa le prezint niste poze, sa vada cum arata orasul acum patru ani si cum arata astazi. E destul de vizibil ca exista lucrari care au infrumusetat orasul si l-au facut mult mai accesibil automobilistilor, ca nu am dorit sa continui stilul de cirpeala de pina acum, ci am facut niste lucruri care sa dureze in timp. Nu mai vorbesc despre centrul orasului. De cind s-au construit blocurile in Viziru, de exemplu, nu s-a reparat nici o strada de legatura intre blocuri, nu s-a reparat nici o parcare. Ei, acum am terminat 11 parcari noi, plus drumurile de legatura. Astea sint vizibile cu ochiul liber, nu trebuie sa-mi pozeze mie o gramada de gunoi, ca sa-mi spuna ca orasul e plin de mizerie".
In concluzie, Cibu este convins ca a facut multe lucruri pe perioada mandatului sau, ca a indeplinit circa 80% din ce a promis in campania electorala si, ca atare, merita nota 8 pentru activitatea sa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu