Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD nu se indura sa dea 11.000 euro pentru un sondaj

Conducerea PSD Braila nu a contactat inca liderii principalelor partide locale, pentru a le propune o colaborare in vederea comandarii la comun a unui sondaj de opinie preelectoral local. Senatorul Aurel Simionescu a explicat, ieri, ca PSD-ul isi doreste o colaborare intre partide pentru ca rezultatul sondajului sa fie unul recunoscut de toti, deasupra banuielilor de a fi fost "aranjat" de cel care l-a comandat. Simionescu a admis insa ca este vorba si de impartirea cheltuielilor presupuse de un sondaj complex, cu un set de intrebari pe mai multe domenii: "Este o propunere, pentru ca un astfel de sondaj, care este putin peste medie, din punct de vedere al setului de intrebari, dupa stiinta mea, ar trebui sa fie undeva intre 10 si 11 mii de euro, daca il facem pe un esantion care sa fie reprezentativ. Daca vrem ca acest esantion sa creasca, atunci si costurile cresc. Pe de alta parte, eu cred ca fiecare dintre partidele noastre este interesat sa afle un punct de vedere neutru, ca daca il comandam noi, publicul o sa spuna : “sigur, l-ati facut voi, ca sa iesiti bine!”. Daca o sa-l comande PD-ul, idem."
In ceea ce-l priveste, consilierul judetean PSD Ion Rotaru este de parere ca daca se doreste ca sondajul sa fie cu adevarat edificator, ar trebui ca toate partidele sa-si anunte candidatii, ca sa poata fi pusi ca posibile optiuni, pentru repondenti. In plus, spune Rotaru, ar fi o situatie de normalitate ca partidele locale sa faca un sondaj de opinie comun, ca o garantie suplimentara a corectitudinii rezultatelor.
Liderii PSD admit ca, la sondajul din toamna, vor mai fi inca o serie de candidati necunoscuti, insa ei cred ca semnalul este important, iar daca Viorel Balcan va obtine procente bune, acesta va deveni oficial candidatul PSD si isi vor putea dezvolta strategia de campanie in continuare. In caz contrar, conducerea PSD va stabili un alt candidat, cu sanse mai mari in cursa pentru cistigarea Primariei.

"E bun sondajul, dar sa fie pentru toata lumea, nu doar pentru mine"

Interesant este ca, inainte de anuntatul sondaj, PSD nu face nimic pentru a-si readuce candidatul propus in atentia opiniei publice si pentru a-l promova, dupa ce, in ultimii ani, acesta s-a retras din prim-planul vietii politice, raminind simplu membru de partid.
In ceea ce-l priveste, candidatul ales de organizatia municipala, dar neconfirmat oficial, Viorel Balcan, nu are nici o problema in a i se testa popularitatea in rindul electoratului. Balcan crede insa ca, daca tot se baga bani intr-un sondaj de opinie, sa fie testati in acest mod si ceilalti candidati ai PSD, pentru primarii, consilii locale si cel judetean, inclusiv presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu: "Sigur ca sint de acord sa se faca un sondaj, ca sa stim cum stau, din acest punct de vedere, dar trebuie ca sondajul sa se refere si la ceilalti candidati ai partidului, la liderii PSD Braila si la presedintele organizatiei judetene. E bun sondajul, dar sa fie pentru toata lumea, nu doar pentru mine". Chestionat asupra ideii sondajului la comun, promovata de conducerea PSD Braila, Balcan a declarat ca i se pare o varianta de lucru proasta: "Sint vise de-ale presedintelui Stancu, care mi se par irealizabile. Ma indoiesc ca partidele locale pot si vor sa faca un sondaj, impreuna cu PSD. Nici nu se poate concepe asa ceva. Am mari dubii ca se va realiza acest lucru".
Intrebat daca nu este deranjat de faptul ca PSD il tine deocamdata in umbra, pina dupa promisul sondaj de opinie, Balcan a explicat ca, dupa conferinta de presa de saptamina trecuta - cind ziaristii au cerut explicatii pentru aceasta "strategie" a organizatiei in ceea ce-l priveste pe propriul candidat -, liderii PSD i-au cerut sa vina si el la conferintele de presa ale organizatiei, si are de gind sa raspunda aceastei invitatii, de saptamina viitoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii