Mergi la conţinutul principal

PSD-istul Răzvan Orzan și PNL-istul Petrică Popa, «unși» consilieri municipali

* cei doi și-au depus jurământul de credință, vineri, în cadrul ședinței ordinare a CLM din luna iulie, care s-a desfășurat în format video pentru a fi respectate regulile impuse de autorități în contextul pandemiei * PSD-istul Răzvan-Ionuț Orzan a preluat fotoliul lui George Caranica, iar liberalul Petrică Popa pe cel al lui Sorin Gălbinaș

 

Consiliul Local Municipal Brăila funcționează din nou în formulă completă cu 27 de membri. Fotoliile lăsate libere de către liberalul Sorin Gălbinaș și PSD-istul George-Marius Caranica au fost ocupate, recent, de următorii membri supleanți aflați pe listele celor două partide la Alegerile Locale din 2020. Este vorba despre fostul consilier municipal Petrică Popa de la PNL și un tânăr din partea social-democraților, Răzvan-Ionuț Orzan (economist). Cei doi și-au depus jurămintele de credință într-un format special, în ședința ordinară a CLM Brăila din 16 iulie, care s-a desfășurat sub formă de videoconferință, în contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2.

”Din acest moment CLM funcționează cu 27 de consilieri în funcție. Vom aștepta câteva minute până ce domnii consilieri își vor lua locurile în fața tabletelor pentru a putea participa la ședință”, a declarat Ion Drăgan, secretarul general al Municipiului Brăila, după depunerea jurământului de către cei doi noi consilieri. Ulterior, atât Popa cât și Orzan și-au luat în primire tabletele și s-au alăturat celorlați aleși în procesul de vot.

 

Modificări în Comisiile de specialitate

Membrii CLM Brăila au aprobat și câteva modificări la nivelul Comisiilor de specialitate. Astfel, în locul lui Sorin Gălbinaș, Petrică Popa a fost repartizat în Comisia nr. 1 (de buget finanțe, strategii, integrare, studii, prognoze economico-sociale și privatizare) din care mai fac parte Loredana-Virgina Badiu, Doinița Ciocan, Florin Coman și Coman Sarafolean. PSD-istul Ionuț-Răzvan Orzan a fost repartizat în Comisia 2 (de administrare a domeniului public și privat, de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură), din care mai fac parte consilierii Petru Gojan, Silvia Bobi, Daniel Tudose, Florin Gheorghiță, Daniela-Elena Rădulescu și Sorin-Eugen Boșneag. Precizăm că acesta a preluat locul lui Răzvan Popescu care a fost mutat la Comisia 5 (pentru administrație publică locală, juridică, relații publice, apărarea ordinii publice, integrare și relații internaționale). Popescu i-a luat locul lui Caranica. Alături de PSD-ist din Comisie mai fac parte: viceprimarul Alexandru Jantea, Marian Neta, Laurențiu Coman și Ionel Alexandru. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Reamintim că Sorin Gălbinaș a demisionat din PNL și CLM Brăila în luna mai, invocând faptul că a fost constrâns de colegii săi să recurgă la acest gest. Următorul pe lista cu care PNL Brăila s-a înscris la Alegerile Locale din 27 septembrie 2020 pentru CLM era Marian Neguleasă (poziția 12), agent de pază, însă se pare că acesta a renunțat sau a fost convins să renunțe la poziția sa, astfel că în CLM a ajuns Petrică Popa (subinginer), cel de pe locul 13 pe listă. În ceea ce privește tabăra PSD, George Caranica a renunțat la mandatul de consilier la jumătatea lunii iunie, precizând că își dorește mai mult timp pentru a se concentra pe activitatea Clubului HC ”Dunărea” unde este președinte, precum și asupra carierei sale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro