Mergi la conţinutul principal

PSD-istul Ionel Avram a demisionat din CJ Brăila

• liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean, Ionel Avram a luat decizia de a demisiona, înainte de încheierea mandatului • acesta este directorul economic al Companiei de Utilităţi “Dunărea” Brăila şi a precizat că îşi doreşte să se ocupe în totalitate de funcţia pe care o deţine • mai mult, Avram a afirmat că nu vrea să mai aibă legătură cu zona politică şi că nu va mai candida pentru vreo poziţie • acesta are un proces pe rol cu Agenţia Naţională pentru Integritate în care este acuzat de incompatibilitate, însă a dorit să precizeze că decizia sa nu are nicio legătură

 

Schimbări în Consiliul Judeţean Brăila la final de mandat. Liderul grupului PSD din CJ, Ionel Avram a luat decizia de a demisiona. Acesta ne-a declarat, ieri, că a luat această hotărâre pentru că deţine şi funcţia de director economic la nivelul Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila şi nu mai avea timp pentru fotoliul de consilier.

“Mi-am dat demisia din funcţia de consilier judeţean. Nu mai sunt membru al CJ Brăila. Acum mă dedic cu totul meseriei. De altfel, nu mai erau decât vreo două luni de mandat. Oricum nu mai aveam timpul necesar. Eu sunt un profesionist prin excelenţă şi vreau să îmi fac meseria. Probabil că ea va intra pe ordinea de zi la proxima şedinţă ordinară din luna asta. Nu ştiu cine urmează după mine. Probabil un coleg mai tânăr. O să fie anunţat la vremea respectivă”, a declarat Avram.

De altfel, acesta a precizat că s-a retras şi din viaţa politică şi că nu are de gând să mai candideze pentru vreo funcţie în viitor. Avram a dat de înţeles că după ce îşi va duce la bun sfârşit mandatul de la CUP “Dunărea” are de gând să se pensioneze.

 

Procesul cu ANI continuă

 

Trebuie subliniat totuşi că spre finele lunii noiembrie 2019 Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ionel Avram că în perioada 2016-2019 ar fi fost în stare de incompatibilitate, după ce, în calitate de cenzor al unei societăţi comerciale, a încheiat 5 contracte cu CJ Brăila, deşi ocupa un fotoliu în cadrul instituţiei. Potrivit comunicatului emis atunci de ANI, valoarea contractelor depăşeşte suma de 400.000 lei. “În perioada exercitării mandatului de consilier judeţean (2016 –2019), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată (n.r. - Ionel Avram) exercita funcţia de cenzor, a încheiat 3 contracte de prestări servicii şi 2 contracte de achiziţie directă (facturi) cu Consiliul Judeţean Brăila, în valoare totală de 462.067 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza I din acelaşi act normativ”, se preciza în cadrul comunicatului ANI. Contactat la vremea respectivă, Avram a afirmat că va contesta decizia, însă nu s-a ferit să puncteze nici atunci că mandatul i se apropie de final şi că nu intenţionează să mai candideze, în contextul în care, oricum poziţia de director economic la CUP “Dunărea”, nu îi mai permite să ocupe un fotoliu în CJ Brăila, în baza noilor prevederi legale.

Întrebat acum dacă decizia sa a avut legătură cu procesul cu ANI, Avram a declarat că încă se judecă cu inspectorii, următorul termen fiind pe 7 iulie la Curtea de Apel Galaţi. Avram a subliniat că deşi prin demisia sa acţiunea ANI devine practic nulă, are de gând să continue procesul, pentru a dovedi că nu a procedat greşit, în ciuda acuzaţiilor care i se aduc.

Ionel Avram a fost consilier judeţean timp de aproape patru mandate complete, în perioadele 2004-2008, 2008-2012, 2012-2016, 2016-2020. De asemenea, acesta a şi condus Consiliul Judeţean într-o scurtă perioadă de timp, în anul 2014, ca vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, totul pe fundalul problemelor din justiţie pe care le-a avut fostul preşedinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu, care la vremea respectivă fusese înlăturat din funcţie. Potrivit actualului şef al CJ Brăila, Francisk Chiriac, cel care îi va lua locul lui Avram în ultimele luni de mandat este următorul pe lista cu care PSD Brăila s-a înscris în alegerile locale din 2016: Nicolae Sloată (economist).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro