Mergi la conţinutul principal

PSD-iştii brăileni şi-au ales candidaţii la Parlamentare: Mihai Tudose locul 1 la Cameră, Nicu Niţă pe 2, Ion Rotaru deschide lista la Senat

* potrivit preşedintelui executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, propunerea pe locul 3 la Camera Deputaţilor este consilierul judeţean Emilia Meiroşu, iar pe 2 la Senat, viceprimarul Doiniţa Ciocan * decizia a fost luată, în această seară, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean al PSD Brăila * după BPJ, social-democraţii au programat şi un Comitet Executiv Judeţean, unde trebuie să valideze propunerile la nivelul judeţului nostru * potrivit preşedintelui PSD Brăila, Ion Rotaru, lista va merge către validare la Centru, săptămâna viitoare

 

PSD-iştii brăileni şi-au stabilit propunerile de candidaţi cu care vor să intre în cursa pentru alegerile Parlamentare din luna decembrie. Decizia a fost luată în această seară, în Biroul Permanent Judeţean, întrunit de la ora 16:00.

 

Astfel, potrivit preşedintelui executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, la Camera Deputaţilor au fost propuşi: actualul deputat Mihai Tudose (fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta şi parlamentar de 4 mandate) - locul 1 pe listă, urmat de consilierul judeţean Nicu Niţă pe 2. Pe locul 3 se află consilierul judeţeau Emilia Meiroşu, urmată de colegul său din CJ Florin Mircea şi consilierii municipali Cristina Voineag, Marius Caranica şi Virginia Badiu.

La Senat, lista social-democraţilor este deschisă de actualul senator Ion Rotaru, urmat de viceprimarul Doiniţa Ciocan, consilierul municipal Sorin Boşneag (preşedintele organizaţiei municipale a PSD Brăila) şi colegul său din CLM Ionuţ Pisică.

 

După BPJ, PSD-iştii au programat şi un Comitet Executiv Judeţean pentru a valida propunerile, după cum a anunţat, dimineaţa, preşedintele interimar al social-democraţilor brăileni, Ion Rotaru, în cadrul conferinţei săptămânale. Potrivit acestuia, lista cu cele 11 persoane (4 la Senat şi 7 la Camera Deputaţilor) va ajunge pe masa conducerii PSD la nivel naţional, pentru validare, în cursul săptămânii viitoare. Întrebat dacă au existat şi primari PSD din judeţ care şi-au anunţat dorinţa de a candida la un fotoliu de parlamentar, Rotaru a susţinut că nici nu s-a pus problema.

Dacă vreţi, astăzi (n.r. - vineri), poate să fie o primă şi o ultimă rundă de discuţii la nivel de judeţ, pentru că aceste liste pleacă apoi la Bucureşti. Săptămâna viitoare suntem programaţi pentru o discuţie cu conducerea centrală. Urmând ca pe baza discuţiei, dacă sunt agreate propunerile noastre, sau dacă vor mai fi observaţii, alte discuţii, să definitivăm după ce partidul, la Centru, dă ok-ul pentru lista pe care o transmite fiecare judeţ. Săptămâna care vine sunt programate jumătate dintre judeţe, iar săptămâna cealaltă, restul. Urmând ca undeva pe 10 octombrie să avem creionată lista la nivel naţional. Nu există un termen, dar am spus 10 octombrie orientativ”, a declarat Rotaru, cu câteva ore înainte de Biroul Politic în care au fost propuşi candidaţii.

 

PSD-iştii se pregătesc de campania electorală

 

În aceeaşi ordine de idei, Rotaru a anuţat, vineri dimineaţă, în cadrul conferinţei de presă la sediul partidului că deja a început strângerea de semnături pentru înscrierea partidului în cursa electorală. În aceeaşi ordine de idei, senatorul a mai punctat că social-democraţii îşi vor prezenta programul de guvernare pe mai multe părţi.

Joi a avut loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional care s-a desfăşurat în judeţul Tulcea la Murighiol. Au fost prezenţi toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, membri Biroului Naţional al partidului. S-au discutat chestiuni interne care ţin de viaţa de partid, de organizaţie. A fost lansat un segment din programul de guvernare, pe partea economică. Va fi dat publicităţii. (...) Vor urma din programul de guvernare şi celelalte elemente, care ţin de partea de educaţie, de sănătate. Aceasta este gândirea de la nivel naţional, să ieşim cu segmente din programul de guvernare în aşa fel încât ele să fie dezbătute şi cunoscute de opinia publică”, a declarat Rotaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro