Mergi la conţinutul principal

PSD-iştii îi lasă pe liberali să iniţieze proiectul alegerii şefului CJ

PSD-iştii nu mai sunt siguri că vor să fie cei care iniţiază proiectul privind alegerea preşedintelui CJ Brăila. Asta a afirmat, ieri, preşedintele executiv al social-democraţilor brăileni, Aurel Simionescu, subliniind că în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean din această lună se va dezbate bugetul pe 2016, prin urmare proiectul legat de alegeri se va regăsi pe ordinea de zi doar la cererea expresă a liberalilor. Cu toate acestea, Simionescu a dorit să precizeze că din punctul său de vedere, subiectul alegerii ar trebui tranşat pentru a calma spiritele la nivelul CJ Brăila. "Nu au mai fost discuţii zilele acestea la partid. Domnul Ion Rotaru a mai fost pe aici, dar domnul Mihai Tudose nu este. Am spus că săptămâna viitoare trebuie să discutăm ca să vedem dacă şi cum decurg lucrurile. Pentru că va fi o şedinţă cu buget, probabil extrem de complicată şi dacă mai stăm iar două ore să introducem sau nu proiectul pe ordinea de zi, probabil că vom avea o mare problemă. Iniţial am zis că vom dezbate în şedinţa ordinară din această lună ca să închidem subiectul. Şi dacă mă întrebaţi pe mine, l-aş închide că ştiţi... «boală lungă, moarte sigură». Am mai vorbit şi cu domnul prefect (n.r. - Nicu Olteanu) şi am stabilit că o să mai discute şi dumnealui la nivel guvernamental", a declarat Simionescu. Preşedintele interimar al PSD Brăila a mai punctat că organizarea de alegeri pentru câteva luni înainte de scrutinul din iunie nu îşi mai are rostul, însă dacă PNL-iştii insistă, probabil că vor avea loc. "Eu am spus că din punctul meu de vedere aş lăsa lucrurile să curgă aşa cum sunt până la finalul acestui mandat. Există însă presiune din partea PNL să se facă aceste alegeri. Le-am spus că dacă tot vreţi şi faceţi presiuni în continuare: «facem, dar vă asumaţi responsabilitatea introducerii şi pornirii!». Dacă este de vot, nu avem o problemă. Dar nu este bine. Pentru trei luni de zile creăm o stare din asta. Eu înţeleg că se doreşte să «se respecte legea» cu două zile înainte... Dar atâta vreme cât lucrurile sunt ambigue - şi din punct de vedere al instituţiilor de la nivel naţional sunt aşa -, atunci nu cred că trebuie să mergem în continuare şi să forţăm nota în felul ăsta. Dar dacă o facem şi îşi asumă cineva forţarea notei atunci o să votăm şi cu asta basta!", a mai afirmat sursa citată.

Simionescu: "Eu am pretenţia că suntem nişte oameni responsabili"

Deşi nu a dorit să indice variante pentru fotoliul de preşedinte al CJ Brăila, şeful PSD a dat de înţeles că din punctul său de vedere un alt candidat decât actualul preşedinte interimar, Viorel Mortu, ar fi mai potrivit din motive tehnice. "Eu am pretenţia că suntem nişte oameni responsabili. Şi atunci, dacă lucrurile vor curge într-o formă de contestare, de suspendare a hotărârii cu domnul Mortu pus preşedinte - pentru că am trecut prin chestia asta -, atunci el nu se poate întoarce pe poziţia pe care a fost. Adică vicepreşedinte cu prerogative de ordonator de credite. Se întoarce doar pe poziţia de vicepreşedinte. Deci, va trebuie să reluăm şi nu se poate decât în şedinţe ordinare, să îi dăm din nou domnului Mortu, eventual, aceleaşi prerogative pe care le are astăzi. Şi ne-am trezi în luna martie când trebuie să depunem nişte documente, să începem proiecte... În condiţiile în care este o altă persoană propusă. Dacă lucrurile curg necontestate nu e nicio problemă. Iar dacă lucrurile se contestă, acea persoană va fi suspendată şi domnul Mortu rămâne cu prerogativele pe care le are în momentul de faţă şi activitatea consiliului ar trebui să curgă relativ în ordine. Aici este logica pe care încercăm să o avem. Dar logica nu este neapărat pentru toată lumea", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro