Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD a cistigat alegerile la Visani

Comuna Visani va avea un primar PSD, pina la finele acestui mandat, chiar daca fostul primar PSD-ist, Neagu Caraman, si-a pierdut functia. Fostul viceprimar, Ilie Tupea, si-a adjudecat fotoliul de primar, in urma turului II al alegerilor partiale, care a avut loc duminica. Satenii au participat intr-un numar mare la vot, chiar mai mare decit in primul tur, spre surpriza placuta a PSD-ului local, ai carui lideri au petrecut week-endul in comuna, pentru a supraveghea alegerile. Mai exact, daca in primul tur au votat 1.643 de sateni, in cel de-al doilea si-au exprimat votul 1.715 , respectiv 78,13% din populatia cu drept de vot. Candidatul PSD-ului, Ilie Tupea, a strins 947 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Nicolae Caraman, independent, dar sustinut de PLD, PD si, potrivit unor surse, chiar de PNL, a adunat 758 de voturi (10 voturi fiind nule).
Chiar daca scorul a fost destul de strins, conducerea judeteana PSD Braila este mindra de succesul repurtat, mai ales in conditiile in care aceasta reclama ca celelalte partide au avut o campanie negativa, au recurs la lovituri sub centura, au atacat candidatul PSD si chiar partidul propriu-zis. "Au fost lovituri de toate culorile, de la taiatul copacilor, pina la juratul pe icoana, din al doilea tur, de la a folosi moasa satului, pina la a ameninta ca-i dam afara pe toti din Primarie si aducem oameni noi etc. Noi ne asteptam la un scor mult mai categoric, ca sa fim sinceri, dar se pare ca a functionat Alianta la Visani. Oricum, vom trimite o scrisoare de felicitare si de multumire organizatiei comunale de la Visani, care si-a ales singura candidatul. A fost responsabilitatea lor sa faca asta si acest lucru il vom extinde probabil la toate organizatiile comunale, pentru ca mi se pare normal ca oamenii de la nivel local sa-si desemneze candidatul, iar noi, cei de la judet, sa-i sprijinim", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, seful PSD Braila.

"S-a dorit sa se cistige la Visani nu printr-o concurenta cinstita, ci prin eliminarea candidatilor"

Senatorul Aurel Simionescu a tinut sa precizeze ca victoria repurtata la Visani este cu atit mai pretioasa cu cit unele dintre partide au incercat sa dea o lovitura lipsita de fair-play PSD-ului, prin inlaturarea candidatului cu cele mai mari sanse de cistig, respectiv, fostul primar Neagu Caraman. Simionescu considera ca nu s-a luptat corect, din acest punct de vedere (desi Neagu Caraman fusese condamnat definitiv pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, comiterea unui accident si fuga de la locul faptei - n.r.), dar PSD-ul si-a aflat dreptatea, in final: "A fost si o ambitie a noastra, pentru ca s-a dorit sa se cistige la Visani nu printr-o concurenta cinstita, ci prin eliminarea candidatilor, a fost un fel de Eurovision local, asa, pe principiul “pe cei care au sanse sa cistige sa-i eliminam!”"
Si deputatul Mihai Tudose este nemultumit de modul dur la care au lucrat, in opinia sa, unii dintre contracandidati: "Trebuie sa intelegem ca sintem adversari politici si nu dusmani. Au fost transmise acolo mesaje de genul “pe ei, cu mama lor, sa moara PSD-ul!”. In turul I poate fiecare si-a sustinut candidatul, iar in turul II, candidatul independent sustinut, de fapt, de PLD, a fost asumat de toti : si PD-ul, si PLD-ul si chiar si PNL-ul, fiindca am auzit o chestie interesanta, cum ca acel candidat al PNL, care a luat numai 6 voturi, nu era cu adevarat al PNL-ului. Cei care au fost de la celelalte partide au spus, toti, “domnule, menirea noastra este sa doborim PSD-ul!”, in conditiile in care mesajul nostru a fost “sa alegem cel mai bun gospodar”. Ma refer la cei din PLD, PNL si PD".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii