"UNPR s-a înfiinţat acum doi ani de zile, din nevoia de stabilitate pentru România într-o perioadă de criză economică mondială. Dacă acest partid nu exista, România intra într-un derapaj economic. Ştiţi foarte bine că acest partid a militat pentru stabilitatea României, acest partid a fost înfiinţat într-un moment greu, noi niciodată nu am cerut nimic. Eram ministru al Apărării înainte să creăm UNPR-ul. Ştiţi foarte bine că am plecat de la Putere în Opoziţie din funcţia de ministru al Admnistraţiei şi Internelor, iar domnul Ponta s-a opus când mi s-a cerut să plec din partid", a spus Oprea.
"Am făcut împreună cu colegii de faţă un proiect nou, luat de la zero, în curte la Kiseleff, nu ne-am diluat nici pe stânga, nici pe dreapta. În momentul de faţă, când Guvernul Ungureanu a căzut democratic şi Coaliţia nu mai există, UNPR rămâne consecvent stabilităţii României, semnăm acest protocol pentru stabilitatea României. Nu am cerut nimic în timpul acestei guvernări, doar când ni s-a cerut expertiză am acordat-o, nici acum nu cerem nimic decât respectarea şi punerea în aplicare a legii de căpătâi a UNPR-ului", a completat liderul UNPR.
Victor Ponta este mulţumit de semnarea protocolului cu UNPR
"Cele patru puncte sunt perfect compatibile cu PSD şi obligaţia mea ca premier desemnat este de a asigura pentru Guvern o majoritate stabilă până la alegeri. În contextul semnării unui protocol cu grupul minorităţilor şi cel al UNPR, viitorul Guvern va avea o majoritate parlamentară stabilă de natură să îi permită să aplice ceea ce îşi propune prin programul de guvernare, pornind, evident, de la probleme referitoare la echilibrul social, pensii, salarii, până la stabilitatea financiară", a declarat el.
Preşedinţii UNPR şi PSD, Gabriel Oprea şi Victor Ponta, au semnat ieri un protocol de colaborare parlamentară între cele două formaţiuni, potrivit căruia taxarea marilor averi trebuie adoptată în actuala legislatură, iar progresiştii promit să voteze învestirea Guvernului USL.