Mergi la conţinutul principal

Proxenet, viață de lux cu nevasta ”la produs”

• inculpatul Sarivan Florin (n.r. - nume postat pe site-ul instanței) cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism a fost arestat, recent, de Judecătoria Brăila • din motivarea Judecătoriei Brăila reiese că individul ducea o viață de lux, în baza sumelor de bani obținute din activitatea sexuală a soției • după ce s-a despărțit de nevastă, proxenetul a convins altă tânără, prin metoda ”loverboy” să se prostitueze pentru el • fiind agresiv verbal și fizic, noua sa ”cucerire” l-a lăsat baltă după doar câteva luni • învățat să trăiască pe picior mare de pe urma femeilor, individul pusese ochii pe altă tânără, pe care încerca să o convingă să lucreze pentru el • numai că pe fir au intrat și anchetatorii, iar acum a ajuns în arest

 

Proxenet plin de bani! A încasat importante sume de bani de pe urma activităților sexuale ale soției și a unei tinere agățate prin metoda ”loverboy”, care au fost constrânse să practice prostituția peste hotare, prin amenințări și bătăi. Individul a obținut peste 200.000 euro, şi-a construit vilă, a achiziționat autoturisme de lux și a mers în ţări exotice. Acum a ajuns în arest!

Inculpatul Sarivan Florin (n.r. - nume postat pe site-ul instanței), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism a fost arestat de Judecătoria Brăila la data de 30 mai, iar contestația a fost respinsă la instanța superioară, în ședința din 5 iunie.

În motivarea Judecătoriei Brăila se arată că, în sarcina inculpatului S.F. s-a reținut că începând cu anul 2012, până în luna aprilie 2024, a determinat şi a înlesnit practicarea prostituţiei de către S.N, soţia sa, în diferite state europene. Bărbatul a folosit violenţe fizice şi verbale pentru a o determina să continue practicarea prostituţiei şi a obţinut în toată perioada foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi, pe care le-a folosit atât în interes propriu, cât şi în interesul familiei. ”În sarcina inculpatului s-a mai reținut că în perioada aprilie – mai 2024, prin folosirea metodei« loverboy», respectiv prin simularea unei relații sentimentale şi sub premisa obţinerii de foloase patrimoniale pentru a-şi construi un viitor împreună, a determinat-o pe P.A să practice prostituția în Elveția, respectiv i-a asigurat transportul, i-a închiriat o locuință şi a creat anunțuri publicitare pe site-urile de profil, după care au revenit în România, unde a înlesnit practicarea prostituţiei în diferite oraşe prin închirierea de apartamente şi publicarea anunțurilor, folosind violenţe fizice şi verbale pentru a o determina să continue practicarea prostituţiei şi a obţinut în toată perioada foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi”, au stabilit magistrații.

Potrivit anchetatorilor, la data de 12 mai 2021 a fost înregistrat în evidențele Inspectoratului de Poliţie Județean Brăila procesul-verbal de sesizare din oficiu, în care s-a consemnat că în perioada anilor 2012-2021, prin metoda „loverboy”, inculpatul a determinat și a înlesnit practicarea prostituției de către numita S.N, obținând un beneficiu de peste 200.000 de euro.

Ca urmare a acestei sesizări, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila s-a constituit dosarul penal și s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. ”Acesta a înlesnit practicarea prostituției în străinătate a numitei S.N, obținând astfel pentru sine sume importante de bani, respectiv peste 200.000 Euro, cu care şi-a construit un imobil tip vilă, a achiziționat periodic autoturisme de lux şi, şi-a asigurat condiții de viaţă de lux, mergând deseori în ţări exotice. Prin ordonanţa organului de cercetare penală din data de 26.04.2024 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de proxenetism (activitatea desfășurată de P.A) și (activitatea desfășurată de M.A.V.)”, se mai arată în motivarea instanței.

Fiind audiat, S.F. nu a dorit să dea declaraţii. Cu toate că inculpatul a recunoscut parţial acuzaţiile aduse - respectiv  doar faptul că a primit unele sume de bani  din partea  lui S.N, suspiciunea rezonabilă  privind comiterea de către inculpat  a infracţiunilor rezultă din coroborarea  tuturor  probatoriilor administrate în cauză. Analizând  materialul probator existent la dosar, judecătorul reține în esență că, în cursul anului 2011, S.F. şi S.N au început o relaţie, iar la scurt timp au decis să meargă într-un stat european pentru a-şi găsi locuri de muncă. După ce au ajuns în Germania, S.N (n.r. - soția) a început să practice prostituţia, sumele de bani obţinute de aceasta fiind folosite, atât de S.F., cât şi de ea personal”, au stabilit anchetatorii.

Relația dintre cei doi a evoluat, iar în cursul anului 2014 aceştia s-au căsătorit, după cum arată judecătorii, iar S.N a continuat să practice prostituţia, această activitate constituind singura sursă de venit a familiei. Cu sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei, cei doi au construit un imobil în Municipiul Brăila, iar S.F. a cumpărat mai multe autoturisme de lux, pe care le-a folosit personal. În toată perioada, S.F. nu a avut niciun loc de muncă şi nu a obţinut venituri din alte activităţi.

Potrivit anchetatorilor, relația dintre S.F. şi S.N a fost marcată şi de momente agresive, atât verbale, cât şi fizice, fiind emise şi două ordine de protecţie în cursului anului 2022 şi în cursul anului 2024. ”Întrucât în luna aprilie 2024, relația dintre cei doi s-a destrămat, S.F. a dorit să continue să exploateze persoanele care practică prostituţia, motiv pentru care, prin folosirea metodei loverboy, respectiv simularea unei relații sentimentale, a convins-o pe P.A să practice prostituţia în favoarea sa.

Inițial, P.A a fost dusă de S.F. în Elveția, acesta fiind cel care a plătit transportul, cazarea şi care i-a creat anunțurile pe site-ul de profil. Întrucât activitatea de prostituţie din Elveția nu s-a desfășurat cum ar fi dorit S.F., împreună cu P.A s-au reîntors în România. Ajunși în ţară, S.F. a determinat-o pe P.A să practice prostituţia în Municipiul Focşani, judeţul Vrancea, motiv pentru care i-a găsit un apartament, în care a stat trei zile. Ulterior, S.F. a determinat-o pe P.A să practice prostituţia în Municipiul Constanţa, unde din nou i-a găsit un apartament şi s-a deplasat împreună cu aceasta în acel loc. S.F. a manifestat un comportament agresiv şi faţă de P.A, se mai arată în documentul instanței.

 

Altă tânără a fost la un pas de a ajunge pe ”piața” prostituției

Întrucât a fost agresată fizic, P.A nu a mai dorit să practice prostituţia în favoarea lui S.F., motiv pentru care în cursul lunii mai 2024, inculpatul, tot prin folosirea metodei loverboy a încercat să o determine pe T.A. să practice prostituţia. Acestea sunt alte  constatări ale organelor de anchetă.

Potrivit judecătorilor, pentru traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, pedeapsa  prevăzută de lege este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar în dosar există elemente din care rezultă că privarea de libertate a inculpatului este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, măsura arestării preventive fiind proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse şi necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia. ”Judecătorul reţine că este vorba despre infracțiuni grave, îndreptate împotriva  persoanei şi are în vedere că faptele de care este acuzat inculpatul au fost comise pentru ca acesta să-şi asigure un stil de viață ridicat, fără a lua în calcul consecințele pe care faptele sale le pot avea asupra persoanelor vătămate. Inculpatul a ales ca, pentru o perioadă foarte îndelungată de timp, să recurgă la comiterea de infracţiuni, ceea ce denotă o indiferență crasă faţă de valorile sociale. Judecătorul mai reține că anterior reținerii sale de către organele de poliţie, inculpatul deja începuse să o determine pe T.A. să practice prostituția în favoarea sa, utilizând aceleași metode, respectiv promisiunea unui viitor împreună. Dat fiind faptul că inculpatul a realizat frecvent călătorii în străinătate, se impune supravegherea sa permanentă de către organele judiciare, existând riscul ca acesta să se sustragă urmăririi penale”, au mai explicat judecătorii.

Mai mult decât atât, se mai explică în motivare, din materialul probator aflat la dosar se poate observa atitudinea inculpatului faţă de persoanele pe care le-a exploatat, respectiv folosirea de violenţe pentru a le determina că continue practicarea prostituţiei. Perseverența infracțională de care a dat dovadă inculpatul conturează o periculozitate sporită care necesită o supraveghere permanentă a inculpatului de către organele judiciare, au explicat magistrații.

Judecătorul apreciază că, la acest moment, nu ar fi suficientă o altă măsură preventivă mai puţin restrictivă decât măsura arestării preventive, respectiv măsura arestului la domiciliu (astfel cum a solicitat inculpatul prin apărător). S-a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, iar inculpatul a fost arestat preventiv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro