Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxenet de minore prins in flagrant

Ginerele lui "Gruia", Marius Ionita, zis "Pacala", unul dintre cei mai cunoscuti proxeneti care alimenteaza piata sexului din Braila cu minore de ani de zile, a fost arestat, ieri, in urma unui flagrant organizat de reporterii de la "Obiectiv" si judiciaristii de la Politia Municipiului, urmat de o descindere spectaculoasa. "Pacala", care mai are un dosar la Parchet, fiindca in 2004 a scos la produs o fata de doar 13 ani, a picat in capcana intinsa de specialistii de la Biroul de Investigatii Criminale coordonati de comisarul Viorel Gojnea miercuri seara, cind a pretins reporterului incognito 150 lei noi, in schimbul unei minore de 15 ani. "Pacala" a povestit celor trei "clienti" - doi judiciaristi si un ziarist - ca are trei "fetite" minore, una dintre acestea fiind "ajutata" sa se prostitueze chiar de concubinul ei. Dupa ce a primit banii marcati, "Pacala" fost inhatat de politisti, un complice al proxenetului a fost oprit din goana nebuneasca si "potcovit" cu dosar penal, iar "Gruia" a fost culcat la pamint de doi ofiteri, chiar cind se napustea sa-i traga un par in cap unui judiciarist.
De prostituata minora oferita de "Pacala" ziaristului incognito s-a bucurat si o fata bisericeasca, eveniment care in prezent se afla in atentia Protoeriei. Potrivit anchetatorilor, preotul s-a dus cu un amic la "Pacala", au luat-o pe copila si amindoi au facut sex cu ea pina in zori, in motelul lui Ghiuri, de pe Sos. Rm. Sarat.

Milioane scoase pe banda rulanta, din sex cu minore

La jumatatea lunii decembrie, anul trecut, dupa ce a aflat din sursele proprii ca "Pacala" isi continua activitatea de "peste", cu toate ca are in lucru un dosar impresionant, jurnalistul de la "Obiectiv" a sesizat comanda Politiei Municipiului. Imediat, comisarul sef Gheorghe Dinicu, comandantul de la Muncipiu, si adjunctul acestuia, comisarul Costel Arbunea, au decis ca doi judiciaristi sa efectueze investigatii impreuna cu doi reporteri pentru a stringe probe, astfel incit, cu 5 zile inainte de Craciun, cei patru au inceput sa supravegheze casa lui "Pacala", situata pe bulevardul Al. I. Cuza, intre Calea Galati si Str. Carantina. Iata filmul intregii operatiuni:
20 decembrie 2005, ora 19.26 - In fata portii lui "Pacala" a oprit un taxi nr. BR-14-APM, din care a coborit o fata, iar aceasta a intrat in curtea suspectului.
19.47 - Un potential client a oprit in fata casei de pe Al. I. Cuza, a discutat cu "Pacala" si, pentru ca nu s-au inteles la pret, a plecat, fara a lua vreo "fetita".
21 decembrie 2005, ora 21.39 - Taximetristul cu masina nr. AG-11-UNV a oprit citeva clipe la "Pacala", a schimbat citeva vorbe cu acesta citeva clipe si a plecat.
22.00 - Si-a facut aparitia taxiul nr. BR-69-BMW, clientul a batut palma cu "Pacala" si a luat cu el in masina o blonda iesita din casa suspectului. Urmat indeaproape de echipajul format din subinspectorul Marian Serban, subinspectorul Iulian Stefan si doi reporteri de la "Obiectiv", taxiul a demarat spre Calea Galati, a mers pe Al. I. Cuza pina la intersectia cu Str. Scolilor, apoi a virat la dreapta, a ajuns pina in capat, la cimitirul Sf. Constantin, a intrat pe Pietatii si s-a oprit in apropierea Policlinicii din Hipodrom. Clientul si prostituata au coborit din masina si s-au indreptat spre un bloc de garsoniere, au intrat in acesta si au urcat la al doilea etaj, unde era situat apartamentul barbatului. Dupa o ora si jumatate, cei doi au iesit din bloc si au mers pina in statia de autobuz, pentru a astepta un taxi. Ofiterii de la Biroul Investigatii Criminale care, impreuna cu jurnalistii, ii supravegheasera pe cei doi, s-au apropiat de acestia si, legitimindu-se, au solicitat actele de identitate ale clientului si prostituatei, pentru "un control de rutina". Astfel au reusit sa afle ca pustoaica scoasa la produs de "Pacala" este minora si se numeste Iuliana D., originara din Baldovinesti. Dupa verificarea documentelor, fata de 16 ani a plecat cu un taxi, spre cuibusorul de nebunii al lui "Pacala".
22 decembrie 2005 - In intervalul orar 22.05 - 23.19 pe la "Pacala" s-au perindat autoturismele nr. AG-16-UNV, GL-06-CEX si BR-57-COM, insa nu au luat nici una dintre fete, fie pentru ca nu s-au inteles la pret cu proxenetul, fie pentru ca acestea erau deja "pe treaba".

Preot prins cu sutana-n vine

Deoarece exista varianta ca "Pacala" sa aiba anumite suspiciuni vizavi de legitimarea prostituatei, in cartierul Hipodrom, judiciaristii au cazut de comun acord cu reporterii de la "Obiectiv" sa faca o pauza de citeva saptamini.
Astfel, pindele au fost reluate saptamina aceasta, pe 16 ianuarie.
In jurul orei 21.30, "Pacala" a fost vizitat de doi taximetristi, cu masinile nr. BR-55-SEP si BR-02-TNV, care dupa ce au discutat cu suspectul, au plecat la fel cum venisera.
21.51 - Masina nr. BR-55-SIC a tras pe dreapta, iar doua fete au coborit si au intrat in curtea casei lui "Pacala". Dupa circa un minut, una dintre minore a revenit la autoturism, a urcat pe bancheta din spate si a plecat sa faca bani, cu cei doi tineri.
22.00 - La "Pacala" au sosit alti doi clienti, cu "Dacia" nr. GL-22-PIU. Una dintre prostituate a urcat cu barbatii, iar masina a demarat in tromba, spre Calea Galati. Judiciaristii si jurnalistii au pornit in urmarirea masinii, iar la intersectia cu Str. G-ral Eremia Grigorescu, politistii au solicitat sprijinul unor colegi de la Siguranta Publica ce patrulau cu autospeciala, pentru a-i opri in trafic si a-i verifica pe cei trei. Cu duba Politiei si masina in care se aflau ofiterii si ziaristii pe urmele lor, clientii si prostituata minora au trecut de Str. 1 Decembrie 1918 si au fost ajunsi din urma la intersectia cu Scolilor, fiind trasi pe dreapta, pentru un control "de rutina". In momentul in care au solicitat documentele soferului si l-au intrebat pe acesta ce are de gind cu pustoaica, oamenii in uniforme au avut parte de o surpriza de proportii: pofticiosul de trufandale era preot. "Mergem si noi sa dam o "clanta"!", s-a spovedit parintele, al carui nume nu il vom dezvalui deocamdata, la rugamintea Protoeriei Braila. In urma verificarilor, politistii au stabilit ca tovarasul de nebunii al preotului este un anume Mihai X., iar fata platita sa-i satisfaca pe acestia este Corina P., de doar 15 ani si jumatate. Preotul, amicul acestuia si prostituata au mers cu masina pe bulevardul Dorobantilor si au tras pe dreapta, in apropiere de intersectia cu Str. Albinei. Cu farurile stinse, cei trei au asteptat sa vada daca sint urmariti de patrula de la Ordine Publica. Intrucit exista riscul ca cei trei sa realizeze ca sint supravegheati de la distanta, fapt ce putea conduce la un esec al flagrantului planuit, judiciaristii si reporterii au abandonat misiunea. Ulterior, minora a declarat ca preotul si prietenul acestuia, care achitasera 150 RON lui "Pacala", au dus-o la motel "Viky", unde au facut sex cu ea pina la 4.00 dimineata. Fata a precizat, insa, ca popa si amicul lui nu s-au napustit amindoi pe ea, ci au impartit pustoaica frateste, cite o partida, in timp ce celalalt astepta rabdator pe hol.

Flagrant spectaculos, cu miros de puscarie

De comun acord, politistii si reporterii de la "Obiectiv" au decis ca prinderea in flagrant a proxenetului de minore sa aiba loc miercuri, 18 ianuarie. In cursul zilei, unul dintre ziaristi a primit de la judiciaristi, pe baza de proces verbal, doua bancnote de 50 lei noi, pe care erau scrise cu creion galben fluorescent cuvintele "Folos injust".
Ora 19.15 - Cei doi jurnalisti s-au intilnit la sediul Politiei Municipiului cu echipa de judiciaristi formata din comisarul Viorel Gojnea, subinspectorul Marian Serban, inspectorul Relu Balas, agentul sef Viorel Despa, agentul sef Marian Simion, agentii Silviu Ionescu si Romeo Dan, precum si alti citiva lucratori de la Biroul Investigatii Criminale. Echipa care avea sa-l infunde pe "Pacala" a hotarit ca oamenii 3 masini incarcate cu politisti sa se posteze in apropierea casei proxenetului, impreuna cu un reporter care sa imortalizeze evenimentul, iar jurnalistul cu banii capcanati, insotit de agentii Ionescu si Dan, sa se deplaseze pe Al. I. Cuza cu un taxi si sa se dea drept clienti dornici de o "prospatura". Potrivit planului, in momentul in care minora ar fi urcat in taxi, iar "Pacala" ar fi avut banii marcati in buzunar, cei doi agenti aveau misiunea de a-l imobiliza pe proxenet, pentru a nu arunca sau inghiti bancnotele, iar colegii sa sara in ajutor, pentru a-i captura pe eventualii complici.
19.30 - Cele 3 echipaje s-au postat strategic pe bulevard - unul la 50 de metri de casa lui "Pacala", catre Str. Carantina, iar doua spre Calea Galati, pentru a avea vizibilitate si a urmari miscarile politistilor si reporterului incognito.
Acestia din urma au urcat in taxiul nr. BR-03-EZU, stationat pe bulevardul Independentei si au dat comanda: "La "Pacala"!" Dupa ce i-a masurat din priviri pe cei trei, pentru a se convinge daca nu cumva vreunul dintre clienti miroase a politist, taximetristul a virat la dreapta pe Calea Galati, apoi pe Cuza si a oprit in fata portii proxenetului. "Pacala" a iesit in fata portii si, la solicitarea reporterului incognito de a-i da o fata pentru o noapte, individul s-a facut in prima instanta ca ploua: "Ce fata? N-am io fete." Dupa care a continuat: "Am doua, da' una nu pot s-o dau, fiindca e batuta, iar aialalta e plecata in Centru, pe treaba. P-asta care o am acasa (Iuliana D. - n.r.) a luat-o unu' din Brailita, mi-a lasat garantie un telefon mobil, da' a tinut-o 3 zile si a batut-o. Iti las numarul de celular si suna-ma peste o ora, poate vine aia din Centru. Da' sa stiti ca daca o vreti toata noaptea, va costa 7 milioane."
Cei 3 "clienti" au urcat in taxi si au plecat, coborind in apropiere de Piata Traian, apoi si-au anuntat colegii aflati in asteptare, pe bulevardul Cuza ca totul s-a aminat si ca exista posibilitatea ca "Pacala" sa fi "mirosit" ceva.

O "fetita" de 7 milioane pe noapte

20.30 - Ajunsi la sediu, politistii au oferit redactorului nostru o a treia bancnota, de 500.000 lei vechi, nemarcata, a carei serie au specificat-o intr-un alt proces verbal de predare-primire, pentru a ridica miza la 150 lei noi. Reporterul de la "Obiectiv" l-a sunat pe "Pacala" si i-a marturisit ca daca prostituata nu si-a terminat treaba, se vede nevoit sa apeleze la serviciile altor proxeneti, moment in care individul a muscat momeala si, de teama sa nu scape printre degete clientii, i-a invitat la domiciliul sau.
Reporterul si cei doi judiciaristi au luat taxiul nr. BR-03-AFA din Piata Traian si au procedat ca si cu primul: "Vrem sa ne duceti la "Pacala"!" "Vreti o curva sa va distrati, asa-i?", a zimbit complice taximetristul despre care ulterior s-a aflat ca se numeste Marian S. In momentul in care a auzit ca "Pacala" a cerut 7 milioane de lei vechi pentru o noapte in grup cu minora, taximetristul a sarit ca ars: "Sapte milioane? Va duc eu la una, ca am o fata buna care ia la jumate. E de la tara si sta la cineva in oras. Cu 3 milioane va face pe toti, toata noaptea. Treaba voastra, da' io va sfatuiesc sa mergem la fata mea."
In momentul in care a ajuns in fata casei proxenetului, taximetristul a claxonat de doua ori, iar din curte a iesit "Pacala". Intre timp se razgindise si a cerut clientilor doar 150 lei noi, in schimbul prostituatei, pentru 2 ore. Exact cit avea reporterul in buzunar. Insa, pentru a-i trage in piept pe complicii sai, "Pacala" a cerut un avans de 50 lei noi, urmind ca prostituata si prietenul acesteia sa stie doar de 1 milion, bani pe care, evident, "Pacala" avea sa-i imparta pe din doua. Proxenetul a telefonat de pe mobilul jurnalistului si s-a rastit la interlocutor: "Cit naiba mai dureaza pina vine fata aia, ca uite, stau baietii aici in frig?"
Mai bine de jumatate de ora, cit prostituata s-a lasat asteptata, ziaristul si judiciaristii sub acoperire au aflat de la proxenet ca acesta mai are, pe linga minora Iuliana D., inca o pustoiaca pregatita sa se prostitueze: "Asta noua nu prea vrea oral, da' o aduc io pe drumul cel bun. I-am dat vreo doua palme, de i-am bagat mintile-n cap. Am o camera aici, pentru clientii care n-au bani de hotel si o dau io pe brazda. Asta care vine pentru voi e blonda, subtirica si face treaba buna. Face doar sex oral si normal, nu vrea anal."

"Basescu", omul de incredere al lui "Pacala"

In timp ce tensiunea crestea de la un moment la altul, iar cele trei echipaje coordonate de comisarul Gojnea stateau ca pe ghimpi, gata sa descinda in forta, un puradel de vreo 5 ani a iesit din batatura lui "Pacala" si s-a oferit sa-i ajute pe clienti: "Nu vrei prezervativ? Iote, am mai multe, am si cu gusturi!, Hai, ia, ca o sa ai nevoie!" "Basescu lu' tata!", se mindrea "Pacala". "Ii zic "Basescu", fiindca se uita mai naspa cu un ochi. Daca-s io plecat de-acasa, el stie preturile la fete, ia banii, da prezervative...Ce mai, e ca un om mare!"
"Pacala" a mai sunat de doua ori pe prostituata minora si a injurat-o ca la usa cortului, ca l-a facut sa stea in frig. In jurul orei 21.00, aceasta si-a facut aparitia, insotita de iubitul ei, Ionut-Tudorel Stanciu, poreclit "Rusu". Pentru a se asigura ca va fi inapoiata concubinului care o scotea la produs, fata de 15 ani si jumatate a cerut un buletin de identitate al unui client, act ce urma sa fie recuperat dupa ce fata va fi dusa in siguranta la domiciliul lui Stanciu.

Politia! Nu misca nimeni!

Intrucit "Pacala" l-a mintit pe Stanciu ca cei 3 clienti vor da doar 1 milion de lei, jurnalistul i-a inminat lui "Pacala" si cea de-a doua bancnota de 50 lei noi, inscrisa cu "Folos injust", iar cea de 500.000 lei lui Stanciu. Dupa ce proxenetii au luat banii, reporterul a rugat-o pe fata sa urce pe bancheta din spate a taxiului, iar politistii l-au luat ca din oala pe "Pacala!": "Stai! Politia! Nu misca nimeni!"
Ceea ce a urmat a fost demn de filmele hollywoodiene: sincronizindu-se impecabil, judiciaristii aflati in cele 3 autoturisme, la citeva zeci de metri de casa proxenetului, au tisnit ca din pusca, impinzind bulevardul. Ingrozit, Stanciu a luat-o la sanatoasa, spre Calea Galati, incercind sa scape din miinile politistilor. Dupa circa 50 de metri, a fost prins si imobilizat de comisarul Gojnea si un alt judiciarist. Alertat de tipetele disperate ale prostituatei, care urla din toti rarunchii: ""Pacala", ce mi-ai facut!?", Gheorghe Gheorghe, poreclit "Gruia", socrul proxenetului incatusat, a iesit din curte, inarmat cu un par cit toate zilele, sa-i altoiasca pe "nemernicii" care incercau sa-l bage pe "Pacala" dupa zabrele. In timp ce proxenetul se tavalea pe asfalt si se zbatea, ca sa scape din miinile agentului, "Gruia" a navalit cu parul, pentru a-l lovi pe judiciarist in moalele capului. N-a apucat, fiindca individul a fost inhatat de doi ofiteri si deposedat de ghioaga. Injurind de mama focului, pirandele se vaicareau: "Haoleuuuu, l-au arestat pe "Pacalaaa"! Sariti, oameni buni!"
In doi timp si trei miscari, "Pacala", "Rusu", "Gruia" si prostituata au fost facuti colet, condusi in autoturisme si escortati la sediul Politiei Municipiului. Imediat a fost anuntat comisarul Costel Arbunea, adjunctul comandantului Politiei Municipiului, care s-a deplasat in toiul noptii la serviciu, pentru a supraveghea cercetarile si a da o mina de ajutor colegilor care au reusit sa-l captureze pe proxenet. Pina ieri dimineata, anchetatorii au stat pe baricade, facind noapte alba, la serviciu: au audiat persoanele implicate in flagrant, au verificat in prezenta martorilor daca bancnotele gasite in buzunar si in mina lui "Pacala" sint cele marcate, apoi, in baza probelor, au intocmit acestuia dosar penal, pentru proxenetism si au retinut "pestele" pentru primele 24 de ore, pe baza de ordonanta.
"Pacala" a recunoscut tot si a colaborat cu oamenii legii, insa nu si-a putut ierta faptul ca s-a lasat dus de nas, ca un incepator: "Am banuit io ceva la inceput, ca de-aia nu am data fata de prima data. Nu stiu cum naiba de m-a prostit asa, da' daca am facut, acum o trag..."
Ieri dimineata, "inarmati" cu declaratiile prostituatei, martorilor si probele solide strinse la dosar, judiciaristii l-au prezentat pe "Pacala" la Parchet, cu propunerea de arestare preventiva. Ancheta a mers ca unsa, Parchetul a acceptat propunerea specialistilor de la Politia Municipiului, iar dupa amiaza "Pacala" a fost prezentat instantei de judecata, care, dupa ce a analizat dosarul, a emis imediat un mandat de arestare, pentru 29 de zile.
"Minorei i s-a intocmit dosar penal pentru prostitutie, iar concubinului ei, pentru proxenetism. Multumim ziarului "Obiectiv" pentru sprijinul acordat si tin sa precizez ca acesta este doar inceputul, fiindca dorim sa demonstram brailenilor ca incet, dar sigur, unul cite unul, cei certati cu legea vor ajunge acolo unde le este locul, adica dupa gratii", a incheiat comisarul Gojnea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii