Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proverbe cu politisti

Daca te bagi in troaca, te maninca porcii. Asa suna un vechi proverb romanesc. Si ceea ce in urma cu doua-trei saptamini era doar un zvon, acum mie mi se pare clar: capii politiei brailene isi joaca numerele preferate pe acelasi bilet de loterie cu indivizi dubiosi, posesori al unor caziere deloc imaculate, acuzati de fapte grave, care intra sub incidenta Codului Penal. Fara foc, nu iese fum, nu-i asa?
Oricite sperante ne-am fi pus in politistul Catalin Chivu atunci cind a devenit seful IPJ, evenimentele din ultima vreme ne-au lamurit. Nu mai poti face dovada incoruptibilitatii cu care te-ai mindrit la investire, cind iti impletesti viata cu baieti de baieti si cind iti pui semnatura alaturi de un indivit acuzat de inselaciune, pe un afurisit de bilet la loto, de frica - ce ironie a sortii - sa nu fii inselat chiar tu. Tu, ditamai inspectorul sef. Sau ditamai seful Serviciului de Investigatii Criminale. Caci - si tot poporul o zice - e de ajuns sa-mi spui cu cine umbi, ca sa-ti spun cine esti.
Ne-ai ametit ca o sa faci ordine, ca pe tine nu te poate agata nimeni cu nimic, dar faptele graiesc mai apasat decit vorbele. De cind stie ca-si poate imparti cistigul la loto cu cine trebuie, lumea interlopa a prins aripi, de parca ar fi baut energizante dintr-alea pe baza de taurina. Zici ca ce ne intereseaza pe noi cu cine joci la loto in timpul liber? De parca n-ai fi politist 24 de ore din 24. De parca in timpul liber statutul politistului nu s-ar aplica si ai avea voie sa conduci o retea mafiota pe care tot tu sa o prinzi, in timpul serviciului. Ai putea chiar sa te arestezi, in caz ca in timpul liber ai face vreo fapta reprobabila pe care tot tu, politistul din timpul serviciului, sa o ancheteze.
De ce nu cred chestia asta? Pentru ca cine are cap de sticla nu poate sa arunce cu pietre in nimeni. Or, nu cred ca politia braileana poate definitiva corect un dosar al unuia dintre tovarasii inspectorului sef. Dar, tot asa, mai este o vorba din batrini: Cine are tovaras nerod,ajunge din pod in glod.
Si, mi-a mai spus bunicul una: capul politiei face, capul politiei trage.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii