Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protestatarii tibetani au atacat o sectie de politie din provincia chineza Sichuan

Aproximativ 200 de tibetani au aruncat cu cocteiluri Molotov, atacind o sectie de politie si incendiind o piata si mai multe case din provincia Sichuan, in sud-vestul Chinei, potrivit politiei, relateaza Reuters.
Demonstrantii au incendiat doua masini de politie si o masina de pompieri in cartierul Aba, in provincia Sichuan.
"Nu putem sa stingem acum incendiile", a declarat un ofiter de politie, pastrindu-si anonimatul.
Purtatoarea de cuvint a politiei a declarat ca protestatarii au aruncat cu pietre, ranind mai multe trupe paramilitare. Aceasta a precizat ca fortele de politie au ripostat cu gaze lacrimogene, pentru a dispersa multimea de protestatari si au arestat cinci persoane, dintre care si doua femei. "Au innebunit", a spus ea.
Aproximativ 100 de paramilitari au fost mobilizati pentru a asigura paza cladirii Guvernului.
Potrivit Centrului tibetan pentru Drepturile Omului si democratie, calugarii de la manastirea Amdo Ngaba Kirti, din prefectura Aba, au fluturat steagul tibetan, interzis, aclamind sloganuri pentru independenta, dupa slujba de duminica.
Fortele chineze de securitate au utilizat gaze lacrimogene si au impiedicat calugarii sa iasa pe strazi, a anuntat organizatia intr-un e-mail. In manastire se afla 2.800 de calugari.
Zece calugari au fost arestati simbata si alti cinci au fost raniti intr-o confruntare cu fortele de securitate la manastirea Taktsang Lhamo Kirti din cartierul Dzoge, in provincia Sichuan, a anuntat centrul. Mai multe camioane cu militari au fost mobilizate in zona pentru a dispersa multimea de protestatari.
Provincia Sichuan este una dintre cele patru provincii chineze cu o comunitate importanta de tibetani, aflata la granita cu regiunea himalaiana a Tibetului. Protestele din capitala Tibetului, Lhasa, cele mai grave manifestatii impotriva Guvernului chinez din ultimele doua decenii, au izbucnit in urma cu doua saptamini.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii