Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protestatari palestinieni au incendiat sediul Guvernului de la Ramallah

Sute de manifestanti palestinieni care protestau fata de Hamas au incendiat duminica sediul Guvernului palestinian de la Ramallah, in Cisiordania, relateaza AFP.
Manifestantii au incendiat si o cladire din apropiere, care era folosita de Guvernul palestinian, condus de miscarea islamista Hamas.
Acestia au atacat apoi cladirea Ministerului Educatiei si au incendiat masina ministrului Nasseedine al-Shaer, si pe cea a vicepremierului palestinian. Acesta din urma a fost eliberat miercuri de justitia militara israeliana, dupa ce a fost arestat la 19 august si mentinut in detentie.
Anterior, manifestantii au luat cu asalt si au distrus birourile grupului parlamentar al Hamas.
Fortele de politie, complet depasite de situatie, au incercat in zadar sa impiedice actele de vandalism.
Manifestantii, dintre care militanti inarmati din cadrul Brigazilor martirilor al-Aqsa, sint membri sau simpatizanti ai micsarii Fatah, a presedintelui Mahmoud Abbas.
Violentele au inceput in Fisia Gaza, unde cinci palestinieni au fost ucisi, iar alti 30 au fost raniti intr-un schimb de focuri intre fortele ministerului de Interne, condus de Hamas, si fortele de securitate loiale Fatah, au anuntat surse medicale si din cadrul serviciilor de securitate.
In nordul orasului Gaza, schimburi de focuri au avut loc intre fortele Hamas si cele ale serviciilor de securitate preventiva. Un civil a fost ucis si alte doua persoane au fost ranite.
In centrul orasului, un adolescent a fost ucis si alte 20 de persoane au fost ranite, in confruntarile dintre politistii loiali Fatah si barbati inarmati din cadrul ministerului de Interne al Hamas, dupa o manifestatie a functionarilor publici, care cereau plata salariilor.
Confruntarile s-au produs in apropiere de Parlament, unde strazile sint incercuite de politie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii