Mergi la conţinutul principal

Protest spontan la CUP „Dunărea” Brăila. 40 de salariați au întrerupt lucrul și au mers la sediul companiei

* protestatarii, majoritarea de la Sectorul întreținere rețele apă, au prezentat revendicări de ordin salarial * conducerea companiei a purtat discuții cu câțiva dintre aceștia, promițându-le o majorare salarială de 5 % * ulterior, participanții la protest s-au întors la muncă, mulțumiți de rezultatul negocierilor, se precizează într-un comunicat al companiei

 

 

 

 

Revendicări salariale la Compania de Utilități Publice „Dunărea” Brăila.

Potrivit comunicatului remis de reprezentanții companiei, în dimineața zilei de vineri, 4 iunie, a avut loc „o acțiune spontană” a unui grup de 40 de angajați, în special de la Sectorul întreținere rețele apă, care s-au arătat nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

„Aceștia au întrerupt programul de lucru și s-au deplasat la sediul societății, fără a perturba însă activitatea celorlalți salariați. Conducerea executivă a solicitat organizarea din rândul participanților a unui grup de 10-15 salariați care să participe la o discuție. Acest demers a fost necesar în vederea aplanării oricărui potențial conflict, pentru ca activitatea companiei să-și urmeze cursul normal. Astfel, a urmat o întâlnire de lucru, care a avut loc în Sala de Sedințe a Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila SA, timp de 40 de minute”, precizează reprezentanții CUP „Dunărea” Brăila.

Revendicările angajaților au fost cu precădere de ordin salarial, deoarece din anul 2019 salariații companiei nu au beneficiat de nicio majorare salarială. Conducerea executivă le-a explicat salariaților că, potrivit Legii nr. 55/2020 - dat fiind starea de alertă - negocierea Contractului colectiv de muncă (CCM) este suspendată (dar și  pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă). De asemenea, li s-a  comunicat că în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei, aprobat recent de Adunarea generală a acționarilor (AGA) a fost prevăzută o majorare salarială de 5%, începând cu lunile septembrie - octombrie 2021. Această majorare salarială se va acorda, însă, diferențiat în funcție de performanța și contribuția fiecărui salariat în cadrul societății.

„Participanții la întâlnire s-au declarat multumiți de rezultatul discuțiilor purtate și și-au reluat activitatea, luându-și angajamentul, totodată, să recupereze orele în care au luat parte la dezbateri prin timp de lucru suplimentar, astfel încât toate activitățile programate pentru această zi să fie executate și activitatea societății să nu fie afectată”, a mai precizat reprezentantul CUP „Dunărea” Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro