Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest spontan al grefierilor din Justitie

Grefierii braileni au declansat, ieri dimineata - pentru prima oara in istoria recenta a Justitiei autohtone -, un protest spontan menit sa sensibilizeze factorii de raspundere din Ministerul Justitiei si din Ministerul Finantelor. Intrucit nu au posibilitatea sa faca greva, angajatii Palatului de Justitie (personal auxiliar de specialitate) au recurs la alte forme de protest, fara a periclita in vreun fel derularea actului de justitie. Astfel, inca de la primele ore ale diminetii, grefierii au purtat banderole albe la miini si au afisat liste cu revendicarile lor pe toate usile salilor de judecata, precum si in "Sala pasilor pierduti", pentru a putea fi vazute de toata lumea, magistrati si justitiabili. Principalele nemultumiri ale acestora sint legate de "nerespectarea de catre Ministerul Justitiei a Legii salarizarii personalului auxiliar de specialitate, neplata orelor suplimentare in toate sectiile instantelor de judecata si pentru conditii de munca mai bune".
"La actiunea de protest au participat toti grefierii braileni. Am facut insa excel de zel in activitatea noastra, am fost plini de solicitudine fata de justitiabili si nu am intrerupt munca in ideea ca sefii de la Bucuresti - in speta ministrul Justitiei si ministrul Finantelor - vor da curs doleantelelor noastre. Nu vrem sa intrerupem actul de justitie, din respect pentru magistrati si pentru justitiabili. Luni vom continua aceste forme de protest, iar in urmatoarele zile, la nivel de federatie, sa stabilim urmatorii pasi de urmat", ne-a declarat liderul Sindicatului personalului auxiliar din instantele brailene, Viorica Gheorghe-Bach. In urma cu doua zile, liderul sindical preciza ca grefierii "muncesc in foc continuu, mai ceva decit in otelarii, uneori cite sase intr-un birou, inconjurati de stive imense de dosare".
Sindicatul brailean face parte din Federatia "Justitia" a personalului auxiliar din instante care, la rindu-i, este afiliat Confederatiei "Meridian".
Ieri, liderul Federatiei "Justitia", Vasile Persinaru, impreuna cu sefii Confederatiei "Meridian", purtau discutii cu stafful Uniunii Europene a Grefierilor, in legatura cu solicitarile personalului auxiliar din instantele romanesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii