Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest la Tokyo impotriva razboiului din Irak

Oponentii japonezi ai razboiului din Irak au demonstrat, miercuri, in centrul orasului Tokyo dupa ce Guvernul japonez a asigurat Statele Unite de toata sustinerea in acest conflict, relateaza Reuters.
Aproximativ 1.500 de protestatari au organizat un mars pe strazile capitalei nipone, purtind pancarte pe care se putea citi "Incetati ocuparea Irakului" si scandind sloganuri antirazboi pentru a marca implinirea a patru ani de la interventia americana impotriva regimului Saddam Hussein.
Japonia a retras contingentul de 600 de militari pe care l-a avut in Irak timp de doi ani. Aproximativ 200 de militari niponi ramin stationati in Kuwait, de unde participa la operatiunile de aprovizionare a coalitiei internationale.
Constitutia pacifista a Japoniei interzice participarea la misiuni externe, dar premierul Shinzo Abe propune modificarea legii fundamentale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii