Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest de la 40 de metri, pentru fratele ucis

Marti seara, un brailean de 26 de ani a reusit sa mobilizeze si sa tina ocupate forte de ordine impresionante, catarindu-se pe un stilp de 40 de metri, pentru a protesta impotriva justitiei. Ionel Barbulescu, fratele tinarului ucis de agentii de paza de la "Ying Yang Security", s-a lasat greu convins sa coboare de acolo, cedind de abia dupa trei ore de negocieri. Desi acolo au venit si rudele individului, acesta nu a fost impresionat nici de mama sa, care a lesinat, nici de sotie, care i-a spus ca fiului sau de patru ani i s-a facut rau, de sperietura.
Barbatul are "antecedente" de acest fel, urcindu-se pe aceeasi antena, de unde a amenintat ca se arunca in gol, si in urma cu sase luni, exasperat de faptul ca ancheta merge greu. De aceasta data, insa, el era nemultumit de faptul ca la opt luni de la tragicul eveniment, cei pe care-i considera ucigasii fratelui sau sint in libertate. Barbatul a reclamat ca procesul este taraganat si a amenintat, din nou, ca se arunca de la inaltime, la fata locului fiind directionati politisti, jandarmi, pompierii si un echipaj de la Ambulanta. In ciuda tuturor rugamintilor si a faptului ca i-au fost aduse si rudele, acesta a refuzat sa coboare, iar cind un politist a incercat sa urce la el, a amenintat ca se arunca in gol. "Criminalii sint in libertate si el a intrat intr-un soc pentru fratele lui. Nu se face dreptate, nu se face!" - atit a apucat sa spuna mama sa si apoi a lesinat, vazindu-l catarat pe antena.
Dupa trei ore de discutii, barbatul a coborit de pe stilp si a fost condus la sediul Politiei, fiind sanctionat contraventional pentru tulburarea ordinii si linistii publice. "In seara zilei de 21 iulie, un angajat al postului local de televiziune Antena 1, situat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, a sesizat telefonic la Politie ca o persoana necunoscuta s-a urcat pe antena de emisie-receptie, la inaltimea de aproximativ 60 metri, in semn de protest fata de unele nereguli din justitie. La fata locului s-au deplasat lucratori din cadrul Politiei Municipiului, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Serviciului de Ambulanta care, in jurul orelor 23.40, dupa indelungi negocieri purtate cu cel in cauza, l-au convins sa coboare. Politistii au stabilit ca acesta se numeste B. Ionel (27 de ani) din Braila, si l-au sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 200 lei, conform Legii 61/1991 republicata", se arata in buletinul de presa al Politiei.
Reamintim ca, desi Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a solicitat instantei arestarea preventiva a lui Sorin Tronaru inca de la inceputul lui iunie, judecatorii au aminat procesul pina in luna septembrie, inculpatul putind disparea in orice moment. El a fost deferit justitiei pe data de 6 iunie, pentru omor, impreuna cu Petrica Adrian Rusu si Sorin Iancu, judecati pentru lovire. Cei trei sint acuzati ca in noiembrie 2006 l-au batut mar pe Mihail Barbulescu, pentru ca furase doua sticlute cu parfum de la Supermarket-ul "Diana". Lovitura de gratie a fost un picior in abdomen, care i-a rupt ficatul, aplicata victimei de Sorin Tronaru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii