Mergi la conţinutul principal

Protest în plenul CLM Brăila

Apartenenţa politică a fostului ecologist Dan Păun, se va tranşa în instanţă. Cel puţin, la concluzia asta a ajuns joi, 27 noiembrie, primarul Municipiului Brăila Aurel Simionescu, după a treia rundă de discuţii în miniparlamentul local despre statutul politic incert al consilierului independent Dan Păun. În timp ce partidele din Opoziţie susţin că acesta ocupă ilegal postul de consilier pentru că a rămas fără sprijinul politic al partidului pe listele căruia a candidat şi trebuie exclus urgent din CLM, Păun se apără şi spune că el se află sub incidenţa Legii 14. Potrivit liberalilor, în aceeaşi umbră de îndoială se află şi PP-DD-iştii din CLM care au fost excluşi din partid şi au migrat la UNPR prin "Ordonanţa traseiştilor".
Joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Muncipal Brăila, fostul PNŢCD-ist Laurenţiu Chiru, actual membru PNL şi ex. PDL-ista Simona Drăghincescu, acum membru PNL au făcut din nou apel la legalitate şi au cerut în scris reglementarea situaţiei juridice a celor vizaţi. Pentru a semnala cât de gravă este tergiversarea acestei probleme, alesul local a spus din capul locului că refuză să mai voteze proiectele de hotărâre pentru a nu răspunde penal mai târziu. "I-am solicitat domnului primar şi secretariatului Consiliului Local Municipal să ne spună care este situaţia consilierilor locali care şi-au declarat independenţa la un moment dat împotriva legii. Vreau această clarificare în scris, motivată juridic a prezenţei acestora în Consiliului Local . Până se clarifică această problemă , eu şi colegul meu Marian Fusea participăm la şedinţe, dar nu vom vota la niciun punct pe ordinea de zi deoarece considerăm că funcţionarea şedinţei ridică mari semne de întrebare", a declarat Drăghincescu. În replică, Dan Păun, cel care a fost exclus din Partidul Ecologist şi a sărit în barca lui Călin Popescu Tărinceanu (PLR) îşi susţine independenţa şi îşi invită colegii din plen să dea citire Legii 14 pentru a se lămuri. "Presupun că toţi cunoaştem legea sub incidenţa căreia ne aflăm. Legea 14. Recomand colegilor mei înainte de a face fel de fel de discuţii vizavi de calitatea mea aici şi în baza căruia sunt eu acum consilier independent să citească textul de lege", a fost poziţia lui Păun. La finalul şedinţei, primarul municipiului Brăila a recunoscut că situaţia lui Păun se poate rezolva doar pe calea instanţei. "Se pare că lucrurile se vor tranşa în instanţă. Vom pune la dispoziţie care este poziţia noastră vizavi de situaţia politică", a promis edilul-şef.

Păun nu vede problema rămânerii sale în CLM

Consilierul Dan Păun ne-a contactat telefonic ieri pentru a ne informa în privinţa faptului că este sătul de reacţiile consilierilor locali ai PNL la adresa sa. Acesta a punctat că are de gând să propună un proiect de hotărâre care să oblige consilierii să depună şi un Curriculum Vitae "politic şi profesional", alături de declaraţia de avere, respectiv interese, pentru ca oamenii să le cunoască mult mai bine capacităţile. Totodată, întrebat în legătură cu afirmaţia primarului Aurel Simionescu din cadrul şedinţei CLM de joi, Păun a afirmat că nu ştie să fie implicat în vreun proces. "În clipa de faţă nu am niciun fel de cunoştinţă despre niciun fel de proces. Excepţie făcând Ordonanţa 55 (n.r. "Ordonanţa traseiştilor"), eu dinainte am spus că sunt independent şi am baza legală prin care afirm lucrurile astea. Acum, dacă s-a declanşat vreun proces, credeţi-mă că nu ştiu. Eu mă bazez printre altele pe faptul că legea spune foarte clar că nicio persoană nu poate fi obligată să facă parte dintr-un partid, iar eu nu am fost membru în Partidul Ecologist niciodată, discutăm după 2010. Chiar dacă două partide fac fuziune, în protocolul de fuziune nu se spune ce se întâmplă cu membrii, pentru că aceştia au libertatea să facă sau nu parte din noul partid. E o chestiune extrem de simplă din punctul meu de vedere", a afirmat consilierul. Cu toate acestea, trebuie menţionat că deşi nu este obligat să facă parte din niciun partid politic, prezenţa sa în CLM Brăila este rezultatul alegerilor locale din 2012, unde acesta a candidat pe lista PUER Brăila.
Reamintim că în urma "Ordonanţei traseiştilor", Consiliul Local Municipal Brăila a căpătat un aspect uşor diferit, în sensul că mai mulţi consilieri au decis să părăsească fostele tabere politice şi să întregească rândurile Alianţei Creştin Liberale şi Alianţei PSD - UNPR - PC. Este vorba despre foştii PPDD-işti Cosmin Păvăloiu şi Gigel Cişmaş, care au intrat sub umbrela UNPR, ex-PNŢCD-istul Laurenţiu Chiru, ex-PPDD-istul Georgică Sterian şi ex-PUER-istul (autoproclamat între timp independent) Paul Creţu, care au decis să urce în barca PNL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro