Mergi la conţinutul principal

Protectia drepturilor copilului, in atentia medicilor

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila organizeaza, in perioada 2 - 4 mai, intre orele 9.00 - 17.00, in statiunea Lacu Sarat, seminarul cu tema "Drepturile copilului", destinat cadrelor medicale. Prin intermediul acestei activitati, reprezentantii institutiei vor sa contribuie la cresterea gradului de informare, sensibilizare si implicare a personalului medical in ceea ce priveste protectia drepturilor minorilor. "Seminarul incheie seria actiunilor de formare pentru profesionistii care interactioneaza cu copiii in activitatea lor zilnica. Este vorba despre asistenti sociali, judecatori, procurori, politisti, cadre didactice, preoti. Un alt obiectiv al activitatilor a fost informarea institutiilor responsabile, in vederea identificarii unor posibile solutii pentru continuarea programelor de formare in domeniu", se precizeaza intr-un comunicat al DGASPC.
Atit seminarul pentru factorii de decizie din februarie 2007, cit si sesiunile de formare pentru profesionisti fac parte din "Campania de educatie privind drepturile copilului" derulata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului cu finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul programului Phare 2003. Mesajul campaniei este ca parintii sint principalii responsabili in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea copiilor lor. Profesionistii, comunitatea locala, autoritatile locale si statul sint cei care au datoria de a-i sprijini pe parinti in indeplinirea acestei responsabilitati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro