Mergi la conţinutul principal

Protectia Copilului: cele doua fetite sechestrate de parinti nu se afla in pericol

Directorul general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, jurist Simona Cimpoaie, a afirmat, referitor la cazul celor doua fetite de doi si, respectiv, sase ani, sechestrate in casa de propriii parinti, ca s-a avut in vedere, in solutionarea acestui caz, faptul ca locul copiilor este in familie. Potrivit sursei citate, specialistii DGASPC au actionat respectind prevederile legale in domeniu. "In asemenea cazuri, interventia noastra nu trebuie considerata ca o actiune in forta, menita sa separe copilul de familie. Dimpotriva, trebuie sa depunem toate eforturile pentru a-i ajuta pe parinti sa-si indeplineasca in mod corespunzator rolul parental, identificind impreuna solutii pentru depasirea situatiei de criza. Plasarea in regim de urgenta a copilului este o masura de protectie speciala, ce este stabilita doar in cazuri exceptionale, cind viata copilului este pusa in pericol, daca este mentinut in familie" a declarat Simona Cimpoaie.
Potrivit sursei citate, referitor la cazul celor doua surori, solutia separarii acestora de familie s-a conturat in urma informatiilor prezentate de bunicii paterni, inante de a discuta cu parintii. In urma dialogului purtat de specialistii DGASPC cu acestia, care a evidentiat dorinta lor de a fi sprijiniti, a condus la decizia asistentilor sociali de realizare a unui plan de servicii, in vederea prevenirii separarii de parinti a copilului abuzat, in acord cu Ord. 80/2004.
Dupa cum a afirmat directorul general adjunct Simona Cimpoaie, serviciile dezvoltate se refera la consilierea multidisciplinara a parintilor, pentru a realiza rolul parental, utilizind metode care exclud orice forma de abuz asupra copilului. De asemenea, consilierea este indreptata catre reconsiderarea atitudinii mamei si a tatalui fata de educatia copiilor, in acord cu particularitatile de virsta ale acestora.
"Serviciile adresate fetitei de sase ani sint menite acordarii unui suport emotional, necesar construirii relatiei firesti parinte-copil. Mama a acceptat sa participe la sedintele de consiliere si totodata a identificat o familie care sa ingrijeasca si sa supravegheze copiii, cit timp parintii se afla la serviciu", a adaugat directorul general adjunct al DGASPC.
Reamintim ca echipa mobila de la Telefonul Copilului a descoperit, la sesizarea vecinilor, doua surori de doi si, respectiv, sase ani, incuiate cu lacatul intr-o camera duhnind a miros de fecale, ce le servea drept sala de mese, WC si camera de joaca. Andreea, micuta de nici sase ani, avea ochiul vinat si mai multe echimoze pe picioruse. Ochiul ii fusese invinetit de parinti, din cauza ca nu a stiut sa citeasca corect dintr-un abecedar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro