Potrivit sursei citate, referitor la cazul celor doua surori, solutia separarii acestora de familie s-a conturat in urma informatiilor prezentate de bunicii paterni, inante de a discuta cu parintii. In urma dialogului purtat de specialistii DGASPC cu acestia, care a evidentiat dorinta lor de a fi sprijiniti, a condus la decizia asistentilor sociali de realizare a unui plan de servicii, in vederea prevenirii separarii de parinti a copilului abuzat, in acord cu Ord. 80/2004.
Dupa cum a afirmat directorul general adjunct Simona Cimpoaie, serviciile dezvoltate se refera la consilierea multidisciplinara a parintilor, pentru a realiza rolul parental, utilizind metode care exclud orice forma de abuz asupra copilului. De asemenea, consilierea este indreptata catre reconsiderarea atitudinii mamei si a tatalui fata de educatia copiilor, in acord cu particularitatile de virsta ale acestora.
"Serviciile adresate fetitei de sase ani sint menite acordarii unui suport emotional, necesar construirii relatiei firesti parinte-copil. Mama a acceptat sa participe la sedintele de consiliere si totodata a identificat o familie care sa ingrijeasca si sa supravegheze copiii, cit timp parintii se afla la serviciu", a adaugat directorul general adjunct al DGASPC.
Reamintim ca echipa mobila de la Telefonul Copilului a descoperit, la sesizarea vecinilor, doua surori de doi si, respectiv, sase ani, incuiate cu lacatul intr-o camera duhnind a miros de fecale, ce le servea drept sala de mese, WC si camera de joaca. Andreea, micuta de nici sase ani, avea ochiul vinat si mai multe echimoze pe picioruse. Ochiul ii fusese invinetit de parinti, din cauza ca nu a stiut sa citeasca corect dintr-un abecedar.