Skip to main content

"Protectia concurentei economice - o garantie a functionalitatii economiei romanesti"

Consiliul Concurentei din Romania, in colaborare cu Prefectura
Judetului Braila, Consiliul Judetean si Camera de Comert, a organizat in cursul zilei de ieri un seminar pe teme de concurenta, eveniment la care au participat, alaturi de organizatori, reprezentanti ai agentilor economici locali. Tema acestui seminar a fost "Protectia concurentei economice - o garantie a functionalitatii economiei romanesti in perspectiva aderarii la UE", iar actiunea s-a incadrat in proiectele de promovare a culturii concurentei si este destinata, in principal, familiarizarii mediului de afaceri cu prevederile si modul de aplicare a legislatiei concurentiale a Uniunii Europene. In prima parte a seminarului, George Toader, reprezentantul structurii teritoriale a Consiliului Concurentei, a prezentat principalele prevederi ale Legii Concurentei, insistind asupra articolelor in care se face referire la practicile anticoncurentiale precum si celor cuprinse la capitolul sanctiuni. Reprezentanti din partea operatorilor de transport in regim maxi-taxi au prezentat situatia existenta la acest moment in municipiu in domeniul transportului in comun de persoane, solicitind in acelasi timp un punct de vedere autorizat cu privire la cele sesizate. Inspectorii de concurenta ai Consiliului Concurentei Bucuresti au subliniat ca in mare parte aspectele semnalate de catre transportatori nu fac obiectul legii concurentei ci a legilor sectoriale, dar si-au declarat disponibilitatea de a analiza o eventuala sesizare formulata in scris de catre operatori. In plus, au punctat importanta organizarii unui seminar la care se fie invitati reprezentanti ai asociatiilor patronale ale transportatorilor din Romania, precum si din partea ministerelor implicate in reglementarea activitatii in acest sector de servicii.
"Prin astfel de actiuni dorim sa raspundem necesitatii de
informare si constientizare a mediului de afaceri cu privire la
dezvoltarea unui mediu economic concurential si perspectiva
aderarii Romaniei la UE", au subliniat inspectorii de concurenta, adaugind ca este esentiala cunoasterea aprofundata a principiilor
si regulilor de concurenta de catre agentii economici, pentru ca acest lucru conduce la asigurarea unui climat de afaceri propice dezvoltarii activitatii companiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu