Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Propunerea lui Stancu, privind sondajul la comun e negindita

Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, nu are nici un gind sa colaboreze cu PSD, sau cu vreun alt partid politic, pentru realizarea unui sondaj inainte de alegeri. Vasioiu a precizat ca organizatia sa este interesata sa realizeze un sondaj de acest tip in toamna, insa o va face pe cont propriu, nu in colaborare cu alte formatiuni politice, ca sa se amestece lucrurile intre ele. De aceea, liderul PD ii transmite presedintelui PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sa-si caute parteneri in alta parte, pentru o astfel de colaborare, pentru ca democratii nu sint interesati: "Eu cred ca cine vrea sa faca un sondaj profesionist, il comanda si-l face. Noi vrem sa facem un astfel de sondaj, am si purtat discutii la Bucuresti cu un institut si urmeaza sa ajungem la o concluzie. Vrem sa facem sondajul in toamna. Nu cred ca prin sustinerea de catre toate partidele a unui sondaj s-ar ajunge la un rezultat. In momentul in care porti discutia cu institutul respectiv, ii spui ce vrei - poate pe mine ma intereseaza ceva, ca PD, pe el il intereseaza altceva, ca PSD si pe altii, cu totul altceva. Unde ajungem, asa? In plus, cu cit ceri mai multe lucruri, cu atit pretul creste. Pe mine ma intereseaza sa-mi rezolv problemele mele si-i cer exact acest lucru. In plus, pe mine ma intereseaza anumite localitati, unde am dubii cu privire la candidatii mei. Chestia asta, lansata de Stancu, mi se pare, nu stiu cum sa spun, fie ca e negindita, fie ca e aruncata asa. Eu stiu ca s-a mai discutat cu ani buni in urma vizavi de o sustinere colectiva, si daca nu ma insel, tot din partea PSD-ului a venit propunerea".
Vasioiu a precizat ca pe linga candidatii PD vor fi mentionati in intrebarile respective si posibili candidati ai altor partide, pentru a se putea face o comparatie privind audienta la electorat. In plus, acesta a precizat ca vrea sa obtina un sondaj corect, iar rezultatele le va da publicitatii. "Noi nu facem sub nici o forma sondaje de opinie cu alt partid politic, nici macar cu PLD, pentru ca nu se poate sa faci sondajul la comanda a doua partide si sa pici la intelegere ca sa obtii rezultate relevante si pentru unul si pentru celalalt. Cum sa obtii raspunsuri cu privire la problemele si ale unui partid, si ale celuilalt? Pai, care sint problemele PD si care sint cele ale altui partid?!".
Liderul PD a recunoscut sa problema finantarii unei astfel de cercetari de piata este destul de delicata, in contextul in care un sondaj cit de cit serios nu costa mai putin de 5000 de euro: "Este problema, cinstiti vorbind, pentru ca sint institute care nu cer deloc putin pentru un sondaj. Eu nu am ajuns la nici o intelegere cu institutul despre care aminteam anterior, dar pentru un oras ca Braila, mai putin de 5000 de euro nu se cere. Au preturi mari si cu cit te apropii de campania electorala, preturile lor cresc".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii