Mergi la conţinutul principal

Propunere pentru brăileni: aparatură electrică veche dată la schimb contra tichete valorice

• totul se derulează în cadrul unei campanii organizate de asociaţia ECOTIC, în colaborare cu Primăria • astfel, pentru 35 kg de deşeuri electrice şi electronice se oferă un tichet valoric de 10 lei, iar pentru o cantitate mai mare de 35 kg, valoarea tichetului creşte la 20 lei • cei care au echipamente grele, gen frigider sau maşină de spălat, pot chema o echipă pentru a le prelua de acasă

 

Tichete valorice, contra deşeuri electrice şi electronice. Este propunerea primită de brăileni de la asociaţia producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice ECOTIC. Astfel, în perioada 8 – 20 aprilie 2019, ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Brăila, prin Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) şi operatorul de salubritate RER, încurajează cetăţenii să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deşeuri de maxim 35 kg cumulate să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deşeuri de peste 35 kg cumulate un tichet valoric de 20 de lei.

Centrul de colectare se găseşte pe Str. Pietăţii, vizavi de Spitalul nr. 3 “Sf. Spiridon”, în Complexul Mic „La Rotunda” din cartierul Hipodrom, fiind deschis între 15 şi 19 aprilie (orele 9:00-10:00 si 17:00-19:00).

Totodată, locuitorii oraşului Brăila pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face gratuit de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0239 611 682, 0766 300 800. O echipă RER Brăila se va deplasa şi va ridica DEEE-urile în perioada 19-20 aprilie, între orele 8:00 si 15:00.

„Campania Oraşe Curate revine în Brăila pentru a continua conştientizarea asupra importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile, în special a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice prin punerea la dispoziţia locuitorilor a unui punct de colectare şi servicii de ridicare de la domiciliu”, spune Gina Agoston, directorul economic al RER Brăila.

ECOTIC afirmă că face aceste acţiuni de conştientizare a populaţiei, în contextul în care România, în calitate de ţară membră a UE, are obligaţia să atingă o ţintă de colectare de 45% a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) până în anul 2020.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro