Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Propunere a PD ca cetatenii sa se poata pronunta prin referendum pentru abrogarea unor legi

PD va depune la revizuirea Constitutiei o propunere care sa permita cetatenilor sa se pronunte prin referendum pentru abrogarea unor legi considerate abuzive, cum ar fi Legea pensiilor pentru parlamentari sau a vinzarii vilelor de potocol, a anuntat, joi, presedintele PD Emil Boc.
Boc a declarat, intr-o conferinta de presa, ca o astfel de propunere ar insemna ca un numar de 100.000 de cetateni sa poata stringe semnaturi pentru convocarea unui referendum, iar referendumul ar putea fi validat daca va fi sustinut de jumatate plus unu din numarul celor prezenti.
Liderul PD a explicat ca s-a inspirat din Constitutia Italiei, unde exista o prevedere similara care permite cetatenilor sa se pronunte prin referendum asupra unui act normativ.
Totodata, Boc a acuzat alianta PSD-PNL ca “naste monstri", ultimul fiind proiectul de lege privind vinzarea vilelor demnitarilor.
"Aici nu este vorba despre o alianta ideologica intre PSD si PNL, ci de una pe bani. Vile si bani pentru primarii PSD, contra sustinere a Guvernului Tariceanu. Avem de-a face cu o guvernare mercantila, in care totul se vinde si se cumpara pe bani, de la case, vile si bani publici dati prin buget pentru a putea fi mentinuti unii si altii pe functii guvernamentale. Aceasta stare este contrara interesului public si ar trebui sa inceteze", a spus liderul democrat.
In opinia acestuia, solutia pe care PSD si PNL au impus-o la vinzarea vilelor demnitarilor este contrara interesului public, singura varianta viabila fiind cea a vinzarii vilelor demnitarilor prin licitatie.
"Orice incercare a Guvernului de a veni cu solutii, ca ne mai gindim, mai vedem, este falsa. Este o intoxicare si este o manipulare", a mai spus Boc.
El a adaugat ca PD solicita ca in data publicarii in Monitorul Oficial a acestei legi Guvernul sa vina cu o Ordonanta de Urgenta prin care sa suspende aplicarea prevederilor ei. De asemenea, democratii cer adoptarea, de catre Parlament, a unui nou proiect de lege in care sa se impuna expres vinzarea, prin licitatie, a tuturor vilelor demnitarilor, proiect care va fi inaintat de PD.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii