Mergi la conţinutul principal

Proprietarii imobilelor afectate de podul peste Dunăre, chemați la Primărie

* este vorba despre un anunț postat pe site-ul Primăriei Brăila, din partea CNAIR * proprietarii tuturor imobilelor afectate de coridorul de expropriere pentru lucrările podului peste Dunăre sunt chemați la Primărie, în zilele de 3 și 4 februarie, începând cu ora 10:00, la camera 404

 

Se fac pași privind exproprierea celor care dețin imobile în zona afectată de lucrările podului suspendat peste Dunăre. Cel puțin asta reiese dintr-un anunț postat, recent, pe site-ul Primăriei Municipiului Brăila, din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Proprietarii au fost chemați la discuții tehnice luni și marți (3 și 4 februarie), de la ora 10:00, în sala 404 a Palatului Administrativ.

”În temeiul Legii nr. 255/2010, toate imobilele afectate de coridorul de expropriere aprobat prin Hotararea de Guvern nr. 857/2018, anexat, se expropriază. În vederea efectuării măsurătorilor topografice, a obținerii actelor necesare întocmirii dosarului cadastral, pentru clarificarea situaţiei tehnice și juridice a tuturor imobilelor afectate, a suprafețelor și titularilor drepturilor reale, deținătorii tuturor imobilelor afectate sunt invitaţi să se prezinte la Sediul Primăriei Municipiului Brăila, Str. Piața Independenței nr. 1, intrarea B în zilele de 03.02.2020 - 4.02.2020, începând cu ora 10:00, la camera 404. Titularii sunt invitați să aibă asupra lor următoarele acte doveditoare: Acte juridice atestând drepturile reale asupra imobilelor: Titluri de proprietate / contracte de vânzare cumpărare/donație/schimb / hotărâri judecătorești / acte de partaj sau Procese verbale de punere în posesie / Adeverințe de proprietate / Contracte de arendare sau orice alte acte juridice privind drepturile reale - original și în copie legalizată; Certificate de moștenitor etc. și acte de stare civilă (certificat de deces, în caz de deces al titularului dreptului real iar moștenirea nu este dezbătută etc.) - original și în copie legalizată; Acte de identitate – copie simplă; Planuri cadastrale, Încheieri și Extrase de Carte Funciară, unde există – copie”, se arată în comunicatul postat de Primăria Brăila.

De asemenea, titularii sunt invitaţi să indice adrese poștale de comunicare, numerele de telefon și orice alte date de contact, pentru a putea fi contactaţi și convocați la comisii după începerea activității acestora.

”Înscrisurile și datele de contact pot fi transmise reprezentanților Prestatorului CNAIR SA - Cornel & Cornel Topoexim SRL și SCA M.S. Dumitrașcu și Asociații la fax: 0213374917, e-mail: anca.paisi@gmail.com, contact tel. 0740270003, 0722635396”, se mai precizează în anunț.

Reamintim că din noiembrie 2018, când Guvernul de la vremea respectivă a adoptat un act normativ prin care a fost demarată oficial procedura exproprierilor, pe scena politico-adminsitrativă au existat nenumărate declarații politice, plecând de la întârzierile ulterioare privind plata proprietarilor de imobile din zona podului. Deputatul PNL Vasile Varga a semnalat de nenumărate ori că există o problemă în acest sens și că se întârzie foarte mult la plata exproprierilor. De asemenea, președintele CJ Brăila, PSD-istul Francisk Chiriac a semnalat la rândul său problema încă de pe vremea Guvernului Viorica Dăncilă. Acesta chiar a avut o intervenție recentă, în care a avertizat că nici Guvernul Ludovic Orban nu pare să se grăbească în a rezolva această problemă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro