Mergi la conţinutul principal

Promovabilitatea scazuta de la Bacalaureat, in atentia ISJ

Analiza rezultatelor de la bacalaureat a fost realizata de inspectorul Catalin Canciu, cu ocazia raportului prezentat, vineri, de Inspectoratul Scolar cu privire la starea invatamintului brailean in 2007 - 2008, la Prefectura. Din cauza ca anul trecut s-au obtinut cele mai proaste rezultate din ultimii cinci ani, s-a realizat o analiza comparativa a rezultatelor, pentru a se stabili cauzele. S-a urmarit procentajul de promovabilitate a clasei a XII-a, procentajul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, statutul si dinamica personalului didactic din unitatile scolare analizate. In anul scolar 2007-2008 la examenul de Bacalaureat a participat prima promotie de absolventi ai rutei progresive, astfel incit la unitatile scolare in care s-a desfasurat ruta progresiva de calificare s-a inregistrat o rata foarte scazuta de promovabilitate, in medie de 30,1 %. Exceptie de la aceasta regula au facut grupurile scolare: "C. Brancusi", "G. Valsan" si "Gr. Moisil", unde promovabilitatile au fost de aproximativ 50%. In final, a fost realizat un clasament al liceelor in functie de aceste promovabilitati, obtinute in perioada 2003 - 2008.
Ordinea descrescatoare a liceelor a fost: Liceul de Arta, Grupul Scolar "Ana Aslan, Colegiul "Balcescu", Liceul "Sebastian", Colegiul Economic "Ion Ghica", Liceul "Perpessicius", "Cerna", LPS, "Moisil", "Valsan" Faurei, "Brancusi", "Brancoveanu", "Nenitescu", "Istrati", "Saligny", "Edmond Nicolau", Grup Scolar Insuratei, Liceul Maxineni, Grup Scolar "Oncescu" Ianca.
Trebuie mentionat ca in acest clasament nu au fost incluse patru licee deoarece nu au trimis informatiile la timp: colegiile nationale "Murgoci" si "Iorga", Liceul Agricol si Liceul "Angelescu" din Ianca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro