Mergi la conţinutul principal

Promisiuni pentru protejarea mediului

Un grup de elevi de clasa a V-a, din cadrul Liceului cu Program Sportiv incearca, intr-un mod mai deosebit, sa atraga atentia brailenilor cu privire la problemele de mediu. Ei au confectionat o urna in forma de broscuta si au pornit un raid prin institutiile publice si pe strazi, rugand autoritatile si oamenii simpli sa bifeze o lista cu promisiuni, sa o semneze si sa o incredinteze mascotei lor, broscuta. Primul vizitat a fost primarul Aurel Simionescu. Acesta a bifat toate promisiunile de pe lista, mai putin una. Primarul a promis ca nu va mai lasa apa sa curga la robinet mai mult decat trebuie, ca nu va mai lasa aparatele electrice si electronice in stand-by, astfel incat sa nu se mai consume curent cat timp acestea nu sunt utilizate, ca va folosi becuri ecologice sau ca va colecta gunoiul in mod selectiv. Simionescu nu a bifat o singura rubrica, aceea in care i se cerea sa-si ia angajamentul ca va merge mai mult cu bicicleta. "Nu am timp si marturisesc ca nu am nici bicicleta, ca sa pot respecta aceasta promisiune", le-a spus primarul copiilor, felicitandu-i pentru implicarea lor si urandu-le sa convinga cat mai multi braileni despre necesitatea protejarii mediului.
Actiunea copiilor de la Liceul cu Program Sportiv face parte din proiectul international de mediu "Environment Online", initiat de un grup de ecologisti din Finlanda. Pe langa elevii de clasa a V-a, mai militeaza pentru protectia mediului si elevi din clasele a IX-a, a XI-a si a XII-a, din cadrul aceluiasi liceu. Broscuta Frank, mascota proiectului, lupta impotriva incalzirii globale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu