Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Promex" SA Braila, "tepuita" cu jumatate de miliard de lei de firma unui recidivist

Fost partener de afaceri al SC "Promex" SA Braila, Ninel Ciochina, 47 de ani, administrator la SC "NG Industries" SRL Baraolt - firma aflata in interdictie bancara inca din luna mai 2003 - a fost dat pe mina magistratilor braileni, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune in conventii si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit dosarului penal definitivat de procurorul Aurica Avram, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, Ciochina "a emis doua bilete la ordin de 534.203.499 lei respectiv 85.680.000 lei, desi se afla in interdictie bancara", prejudiciind astfel SC "Promex" SA. Sumele reprezinta contravaloarea unor lucrari efectuate de utilaje apartinind societatii brailene, inchiriate de invinuit in baza unui contract de prestari servicii. Paguba de acum trei ani nu a fost recuperata; mai mult, pe parcursul derularii anchetei, invinuitul a declarat ca "nu a platit contravaloarea facturilor intrucit utilajele SC SA nu au efectuat nici un fel de lucrari".
SC "NG Industries" SRL Baraolt (Covasna) a fost infiintata in anul 2000 de inculpatul Ninel Ciochina impreuna cu Laios Antal, firma avind ca obiect de activitate productia de mobilier, constructii civile si industriale. Potrivit dosarului penal, din data de 10 martie 2003 recidivistul a devenit unic administrator al societatii, in baza unui act aditional autentificat la notar, din acel moment "NG Industries" mutindu-si sediul in Bucuresti, pe strada Brezoianu. Intrucit firma avea datorii la stat, invinuitul nu a depus deliberat actul aditional la Oficiul Registrului Comertului (ORC) Covasna.
La inceputul lunii mai 2003, Ninel Ciochina a contractat o lucrare importanta la Valea Calugareasca, judetul Prahova, privind instalarea si aprovizionarea cu gaz metan a localitatii. Pentru executarea lucrarilor, el a incheiat un contract de prestari servicii cu SC "Promex" SA Braila, datat 23 mai 2003. Obiectul contractului: punerea la dispozitie a cinci utilaje pe o perioada de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a perioadei in baza unui act aditional. Procurorul anchetator precizeaza: "La data terminarii contractului, invinuitul a completat doua bilete la ordin cu sumele de 534.203.499 lei si 85.680.000 de lei - contravaloarea prestarilor de serviciu cu utilajele inchiriate -, acestea urmind a fi introduse la plata la data de 11 iulie 2003. La data emiterii acestor bilete, SC SRL se afla in interdictie bancara, conform somatiei din 13 mai 2003 emise de Banca Romaneasca - Sucursala Baneasa".
Utilajele societatii brailene s-au aflat la Valea Calugareasca in perioada 26 mai - 27 iunie 2003, "Promex" SA intocmind foi de prezenta pentru cinci muncitori si facturi fiscale pentru prestarile de servicii. Ciochina avea sa declare mai tirziu ca nu a platit datoriile, pentru ca "utilajele nu au efectuat nici un fel de lucrari". Cert este ca, in momentul in care au fost introduse la plata, biletele la ordin emise de SC "NG Industries" SRL Baraolt au fost refuzate "din lipsa totala a disponibilului". In acel moment, "Promex" SA isi avea retrase deja utilajele. Conducerea societatii a solicitat Tribunalului Braila emiterea unei somatii de plata, potrivit legii. Cererea a fost admisa, dar banii nu au mai putut fi recuperati. Cazul se afla in atentia instantelor brailene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii