Obiectivul specific al proiectului consta in organizarea de activitati comune intre grupul tinta reprezentat de tinerii cu dizabilitati, cu virste cuprinse intre 14 -25 de ani, si membrii comunitatii pentru modificarea atitudinilor si perceptiei societatii civile fata de persoanele cu handicap.
Printre cercurile si activitatile propuse in stagiunea 2006-2007 se numara: cercul de actorie cu Liviu Pintileasa, miscare scenica cu Mihaela Trofimov, pantomima cu Alin Florea, nevazatorii urmind sa lucreze in cercul de terapie prin teatru sub indrumarea actritei Wanessa Radu. De cercul de pictura se va ocupa Svetlana Potanga, iar de cel de butaforie Carmen Rus. In cercul de croitorie beneficiarii proiectului vor lucra cu Ionel Stoian, iar tehnici de spectacol (sonorizare, lumini, recuzita ) vor invata de la Marian Ecmegian, Mihai Andrei si Nelutu Spalatu. Actrita Ana Zubcu va conduce Clubul noi despre noi (educatie prin si despre teatru), iar psihologul Gina Taranu va indruma activitatea cercului de logopedie si consiliere coordonat de Viorica Evy Dehelean.
Prima actiune deschisa publicului va fi organizata pe 3 decembrie, cu prilejul Zilei mondiale de solidaritate cu persoanele cu handicap.
Conducerea teatrului ofera beneficiarilor proiectului PHARE si posibilitatea de a viziona gratuit spectacolele de teatru, in limita locurilor alocate pentru fiecare spectacol.
Cererile de inscriere la cercuri se gasesc la Agentia teatrala a
Teatrului "Maria Filotti" Braila.
Proiectul "Terapia prin Teatru" este implementat de Teatrul " Maria Filotti " si Consiliul Local Municipal, in parteneriat cu institutii si organizatii nonguvernamentale implicate in rezolvarea problemelor sociale la nivelul comunitatii, cum ar fi: Fundatia "Lumina", Organizatia "Trebuie!", Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.