Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul SEED: Un brăilean, specialist IT, câștigă finanțare de 100.000 de euro pentru înființarea unei școli de șoferi

Brăileanul Bogdan-Henrich Roșianu are 42 de ani și nu încetează să se reinventeze. A absolvit dreptul la București, dar profesează ca specialist IT. A vrut să-și deschidă o școală de conducători de ambarcațiuni de agrement, dar e pe cale să-și deschidă o școală de șoferi.

„Calculele mi-au arătat că școala de navigație ar fi fost neprofitabilă, în principal datorită caracterului sezonier. Pentru școala de șoferi, în schimb, cererea este în continuă creștere, pe fondul creșterii numărului de autovehicule vândute anual. În plus, nevoia de mobilitate a oamenilor nu este influențată de contextul pandemic actual”, spune Bogdan, al cărui plan de afaceri a obținut primul loc la concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED).

Nu mai puțin de 71 de planuri de afaceri s-au luptat pentru câștigarea unor finanțări de câte 100.000 de euro pentru înființarea de întreprinderi sociale, în proiectul implementat de un consorțiu format din Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA și destinat locuitorilor județelor din regiunile Sud, Sud-Vest și Sud-Est.

De ce întreprindere socială? Pentru că, așa cum spune Bogdan în planul său de afaceri, în județul Brăila există un număr mare de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Rata sărăciei este mult peste media națională, rata șomajului este mare, inclusiv pentru tinerii din grupa de vârstă 15-24 de ani, care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. Există și o rată crescută a abandonului școlar și un număr crescut de beneficiari ai serviciilor sociale.

„Vom avea drept misiune socială îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile din județul Brăila: persoane aflate în situație de sărăcie, persoane aflate în situația de a nu-și putea satisface nevoile zilnice de trai, neavând o sursă stabilă de venit, inclusiv  copii si tineri care se confruntă cu probleme sociale - proveniți din familii cu situație socio-economica precară, proveniți din sistemul instituționalizat de protecție a copilului”, spune Bogdan.

În etapa urmatoare a proiectului, Bogdan va beneficia de mentorat, pentru ca finanțarea obținută să fie folosită eficient în urmatorele 18 luni, în care se va investi pentru asigurarea cadrului tehnic, material și uman necesar funcționării.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la 0758.099.670 sau la adresa office@europroject.org.ro.

 

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

VARIANTA PDF AICI

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro