Partea buna a lucrurilor, dupa cum aminteam, este ca spitalul a gasit fondurile necesare pentru aceste lucrari: "In cadrul procesului de externalizare a serviciilor, unitatea noastra a incheiat un contract cu firma SC Medcenter, pentru efectuarea analizelor de laborator, firma ce s-a angajat, prin contract, sa realizeze si rampa de acces a autovehiculelor de la ambulanta, ce va fi amplasata la intrarea in policlinica. Firma respectiva s-a angajat sa investeasca 1,25 milioane euro, in refacerea laboratorului, si a intrarii in spital, dar nu poate face acest lucru, dat fiind ca nu avem in administrare tot terenul de care am avea nevoie, pentru reamenajarea intrarii. Avem proiectul, cu toate avizele necesare, dar CLM nu ne-a dat inca in administrare terenul pe care acum se afla parcarea, de care am avea nevoie". Doctorul Mihailescu a mai precizat ca, in baza unei hotariri din anul 2002, CLM a aprobat trecerea in administrarea Spitalului Judetean de Urgenta si folosirea gratuita pentru o perioada de 20 de ani a unui teren in suprafata de 300 metri patrati, in vederea construirii unei rampe de acces auto, acoperita partial. El spune ca fondurile insuficiente nu au permis insa spitalului sa realizeze acest obiectiv, din bugetul propriu, iar acum, cind s-au gasit banii cu care se pot realiza rampa de acces catre UPU si laborator, o banda de evitare a rampei si o banda de stocaj longitudinal in parcajul existent, inclusiv reamenajarea spatiul de acces in curte, este nevoie de o suprafata mai mare, de 1553 metri patrati, motiv pentru care spitalul mai are nevoie de circa 1200 mp.
Mihailescu spera ca, data viitoare, cind va fi supus atentiei CLM acest proiect de hotarire, consilierii il vor aproba, dat fiind ca este vorba despre o investitie benefica pentru comunitate si, fara a spune vorbe mari, poate salva vieti, in contextul in care, la o urgenta, citeva minute in plus sau in minus pot insemna diferenta dintre viata si moarte.
"Cred ca proiectul vizat este benefic pentru comunitate"
Majoritatea reprezentantilor principalelor partide politice din CLM privesc cu intelegere acest proiect si se arata gata sa-l sustina, in contextul in care nu se cere nimic ilegal:
* Petrica Popa, consilier PNL, presedinte ales al organizatiei municipale PNL, consilier municipal - "Eu nu va pot spune cum vor vota consilierii municipali liberali, pentru ca nu stiu sigur daca mai sint eu insumi liberal sau nu. Din cite am inteles, singurul liberal brailean a ramas senatorul Dan Sabau. Astept sa se linisteasca lucrurile in partid, ca sa aflu si eu ce calitate mai am, si in ce calitate votez in CLM: de consilier liberal sau de consilier independent. In principiu, insa, revenind la proiectul de hotarire respectiv, eu sint de acord cu orice lucru benefic pentru comunitate si care nu incalca legile tarii. Cred ca proiectul vizat este benefic pentru comunitate, si nu vad ce ilegalitati ar putea contine, ca sa nu mai spun ca nu cred ca domnul primar ar face, cu buna stiinta, vreo ilegalitate. Eu cred ca este un lucru bun, si nu poate fi vorba de rea-vointa, in ceea ce priveste aceasta rearanjare a unor spatii din Spitalul Judetean, decit din partea unora care nu au nimic in cap"
* Mihai Tudose, deputat, presedinte al organizatiei municipale PSD Braila - "Orice propunere care vine in sprijinul brailenilor si al comunitatii este sustinut de consilierii PSD. Mie mi se pare un proiect bun, mai ales ca nici nu este nevoie de bani de la buget, ca sa fie realizat. Deci, il sprijinim"
* Danut Mihai, presedinte al organizatiei municipale PRM Braila, consilier municipal - "Noi am votat si prima data in favoarea acestui proiect, dar, din pacate, au fost contra unii consilieri democrati, nu stiu din ce motiv. Este de neinteles de ce ar vota cineva impotriva - poate pentru ca vrea sa fie impotriva a ceea ce promoveaza domnul primar. Este o situatie penibila si jenanta, mai ales pentru noi, ceilalti consilieri, pentru ca este clar ca e vorba despre rea-credinta, intr-o chestinue ce este benefica pentru comunitate. Se doreste amenajarea spatiilor in spital, pe partea de urgenta, pentru a se face o intrare civilizata si normala, din punct de vedere al fluxului medical. Ce poate fi rau in asta? De ce sa votezi impotriva?!"
* Daniela Vasioiu, viceprimar PD, nu exclude posibilitatea ca grupul de consilieri PD sa voteze impotriva acestui proiect de hotarire, insa a tinut sa sublinieze ca acest lucru se va intimpla numai daca investitorii straini nu vor veni cu o solutie optima de parcare a masinilor in zona: "Consilierii municipali PD au votat pentru aminarea acestui proiect data trecuta, deoarece, atunci, proiectul respectiv nu prevedea o solutionare a problemei parcarii. Atunci a ramas sa vina ei cu o alta propunere, pe care sa o expuna in proiectul de hotarire inaintat CLM, si consilierii sa analizeze problema. Asadar, acum consilierii PD asteapta sa vada ce anume li se va prezenta la mapa, ma vor chema si pe mine la intrunirea lor de dinainte de sedinta CLM si vom vedea ce se va decide".