Skip to main content

Proiectul de cartier de lux de pe Baldovinesti prinde contur

Ansamblul rezidential promis de Directia Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila incepe sa prinda contur. Specialistii lucreaza in prezent la obtinerea avizelor de mediu si realizarea planului de urbanism. Conform aprecierilor directorului DAPT, Simona Draghincescu, este foarte posibil ca pina la organizarea sedintei Consiliului Local Municipal din luna iunie, documentatiile sa fie finalizate si introduse pe ordinea de zi pentru a primi aprobarea consilierilor. "In ceea ce priveste fosta ferma zootehnica pe care o vom transforma in ansamblu rezidential, am obtinut absolut toate avizele, mai putin avizul de mediu la care lucram in prezent. Sintem in procedura de executare a contractului, lucram la bilantul de mediu de nivel II, in urma caruia o sa obtinem avizul de mediu, cu care, mai departe, o sa mergem in Consiliul Local sa ne aprobe prin HCLM planul de urbanism de detaliu. Cred ca in sedinta din iunie o sa ne prezentam cu toata documentatia pentru obtinerea HCLM. Dupa care trecem la demolare. Dupa aprobare o sa organizam si licitatia pentru vinzarea loturilor. Am scos insa 10 loturi din planul initial, pentru amenajarea unei livezi si a unui teren de tenis, deci din 94 au ramas de scos la licitatie, 84. Pina in prezent, sint depuse 74 de cereri. Pretul final este undeva in jur de 300 milioane de lei. Sint cam 30 de loturi care nu necesita demolare, cumparatorii lor pot fi pusi in posesie imediat, iar celelalte, dupa ce finalizam demolarea", a explicat Draghincescu.
Viitorul cartier de vile de lux se va construi in locul actualei ferme zootehnice a DAPT, locatie cunoscuta in trecut drept Ferma Cojanu. Ansamblul rezidential denumit "Baldovinesti nr.1" se va intinde pe o suprafata de peste 7 ha (70.016 mp), din care 61.316 mp pentru constructia de locuinte si anexe si 8.700 mp pentru spatii comerciale. Cartierul va avea 84 de loturi, cu o suprafata cuprinsa intre 462 si 668 mp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu