Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul Comenius "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport", la finalul celui de-al doilea an

In perioada 29 aprilie - 6 mai, profesorul Valeriu Rusu si eleva Corina Tigau, de la Scoala "I. L. Caragiale" au participat la o vizita de proiect in Lituania. Eleva a fost selectata din grupul copiilor supraponderali din scoala pe baza unui test la limba engleza. Acesta este al doilea an pentru proiectul "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport", care a reusit sa schimbe viata elevilor supraponderali din unitatea de invatamint: s-au obisnuit sa faca mai mult sport si au mai multe materiale pentru ora de educatie fizica. La aceasta vizita in Lituania au participat elevi din Spania, Italia, Bulgaria, Lituania, Polonia si Romania. Coordonatorul proiectului este profesorul de educatie fizica Valeriu Rusu de la Scoala "Caragiale". Acesta, intors din orasul Siauliai - Lituania, a explicat ca in program au fost incluse mai multe actiuni precum: vizita a doua scoli, cea din Siauliai si o alta din mediul rural, dar la fel de mare, de aproximativ 1000 de elevi, au vizitat orasul gazda, si au facut o excursie la Marea Baltica. "Am vizitat si obiective turistice de interes din oras. Am fost impresionati de Dealul cu cruci, un mormint imens pentru luptatorii cazuti in cel de-al doilea Razboi mondial. Rusii au vrut sa-l desfiinteze, insa rezistenta lituaniana le-a tinut piept si acum, dupa ce s-au eliberat, pe linga crucile mari, care existau de la inceput, au aparut milioane de cruci, mai mici, puse de toti turistii care ajung pe acolo. Am mai participat si la o sesiune de comunicari, pe tema educatiei pentru sanatate in scoala moderna. Cu aceasta vizita s-a inchis cercul. In doi ani am vizitat patru tari. Ca o concluzie, pot sa spun ca peste tot copiii sint la fel, iar profesorii se confrunta cu aceleasi probleme. In timpul celor patru deplasari, am simtit cum s-a schimbat atitudinea fata de romani in Uniunea Europeana. Datorita Proiectului Comenius1 ma simt acum un cetatean liber al Uniunii Europene", a spus prof. Valeriu Rusu.
Deja, actele necesare pentru cel de-al treilea an au fost intocmite si urmeaza sa soseasca aprobarea. In anul scolar viitor se va vizita Bulgaria si, din nou, Romania. Mai mult, profesorul Valeriu Rusu intentioneaza sa stabileasca un parteneriat bilateral cu scoala din Polonia, pentru ca dupa derularea proiectului relatiile sa continue, tot in regim de reciprocitate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii