Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul "Centrul de zi pentru virstnici", in plina derulare

Prin proiectul "Centru de zi pentru virstnici", ce se deruleaza, incepind cu 16 februarie a.c., pe parcursul a 12 luni, Fundatia "Pro Homini" a primit de la Uniunea Europeana, prin programul PHARE 2003, 16.000 euro. Banii sint destinati sustinerii a 30 de persoane de virsta a III-a, cu venituri lunare sub 2 milioane lei.
Potrivit declaratiei vicepresedintelui fundatiei, prof. Stela Stan, beneficiarii acestui proiect sint in special persoane singure, fara familie. "Ei participa la o serie de activitati organizate la sediul fundatiei, care vor avea ca rezultat resocializarea, promovarea unui stil de viata sanatos si redobindirea sentimentului de a fi util. Doresc sa precizez ca 10 dintre beneficiari sint virstnici ce nu se pot deplasa, pentru acestia fiind asigurata asistenta la domiciliu", a relatat vicepresedintele fundatiei.
Stela Stan a subliniat ca, gratie fondurilor primite prin PHARE, a fost posibila infiintarea unei sali de gimnastica si dotarea ei cu o bicicleta medicinala si un aparat multifunctional.
De asemenea, Pro Homini mai deruleaza, in colaborare cu fundatia elvetiana Pro Kind proiectul "Luna", care cuprinde 10 copii din familii sarace, care participa la cursuri de engleza, informatica, gastronomie si modelaj.
"Programul "Te ajut acum, ca sa te poti ajuta singur in viitor" are ca scop pregatirea acestor copii pentru o viata independenta. Beneficiarii proiectului sint elevi din scolile de masa, unde predau membrele fundatiei, care sint cadre didactice. Majoritatea sint mai multi frati la parinti, iar familiile acestora primesc, lunar, in cadrul aceluiasi proiect, alimente de baza (ulei, zahar, faina, margarina, conserve)", a mai declarat vicepresedintele Stela Stan.
Din fondurile alocate acestui proiect se mai platesc si burse pentru doi studenti braileni, proveniti din familii sarace.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii