Mergi la conţinutul principal

Proiectul Castelul de Apă, «pus în cui» până în 2016

Membrii CLM Brăila au aprobat, recent, rezilierea contractului de finanţare din fonduri europene pentru proiectul privind reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică. Subiectul a stârnit mai multe discuţii în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului, după ce atât liberalul Florin Pricop, cât şi PNG-istul Ionel Alexandru au condamnat modul în care s-a mişcat executivul local în privinţa acestui proiect investiţional şi faptul că s-a pierdut foarte mult timp până la demararea licitaţiilor. O explicaţie a venit din partea primarului Aurel Simionescu, care a ţinut să precizeze că proiectul, deşi finanţat din bani europeni, a fost unul suplimentar şi a primit fonduri abia în anul 2013. "Am scos de trei ori proiectul la licitaţie, în diverse forme, însă fie nu a venit nimeni, fie cei care au venit au făcut-o cu preţuri cu 20% - 25% peste suma pe care noi o avem alocată pentru finanţare. Din acest motiv ofertele nu au putut fi luate în calcul. Nu se pune problema să nu repunem proiectul în noul exerciţiu financiar, dar va trebui să îl revizuim puţin", a declarat Simionescu.
Rezilierea contractului de finanţare a fost aprobată cu 23 de voturi "pentru" şi două abţineri din partea liberalei Simona Drăghincescu şi a lui Ionel Alexandru. După şedinţă, consilierul PNG ne-a contactat telefonic pentru a-şi manifesta încă o dată nemulţumirea pentru pierderea banilor europeni şi pentru a preciza că, din punctul său de vedere, primarul Aurel Simionescu ar fi trebuit să insiste la nivelul Ministerului Dezvoltării pentru realizarea obiectivului. "Ce trebuia, să mă fi dus eu sau un alt consilier la Liviu Dragnea sau dumnealui, care e de la PSD?", a comentat revoltat consilierul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro