Mergi la conţinutul principal

Proiectul „gaze pentru tot județul”, faza pe cotizații

* Consiliul Județean a aprobat plata cotizației către «Brăila Gaz» în 2021 * proiectul a fost aprobat în cadrul celei de-a doua ședințe ordinare a CJ Brăila din luna aprilie * deși suma nu este mare, consilierii PNL au adus o serie de critici în legătură cu participarea CJ Brăila în această asociație

 

Consilierii județeni au aprobat, recent, suma pe care instituția o va achita în acest an către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Utilitate Publică ”Brăila Gaz”. După cum reiese din raportul proiectului, cuantumul cotizației Unității Administrativ Teritoriale Județul Brăila în ADI ”Brăila Gaz” este de 100.000 lei, în 2021. Acesta este în sumă fixă, eșalonată trimestrial, cu plata în primele 15 zile ale fiecărui trimestru (50.000 lei în primul trimestru, respectiv, câte 25.000 lei în celelate două trimestre). CJ Brăila a aderat la Brăila Gaz spre finele lui 2019, alături de mai multe comune din județ, ca parte dintr-un mega-proiect prin care se va dezvolta rețeaua de gaze din zona noastră.

În ședință, consilierii județeni ai PNL Brăila, în frunte cu Alexandru Bucălău, s-au arătat nemulțumiți de activitatea acestei asociații până în prezent, semnalând că o parte dintre comune a decis deja să se retragă și precizând că nu văd motive reale pentru care CJ să mai facă parte și să plătească o cotizație către această asociație. Bucălău a afirmat că nu vede utilitatea ADI "Brăila Gaz". De cealaltă parte, președintele insituției, Francisk Chiriac, a punctat că lucrurile nu stau chiar așa. Acesta a afirmat că foarte multe comune au fost ajutate prin cofinanțări să realizeze studii de fezabilitate privind rețeaua de gaze, informații care vor fi puse cap la cap, în cele din urmă, prin acest mare proiect investițional. Mai mult, Chiriac a punctat că Asociația va încerca să obțină fonduri europene pe noul exercițiu financiar 2021-2027, astfel că sunt suficiente motive pentru care ADI ”Brăila Gaz” să existe, iar Consiliul Județean să facă parte din asociație.

Cei zece consilieri județeni PNL Brăila au votat ”împotrivă”, însă proiectul a întrunit votul majorității.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro