Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectele de investitii in agricultura au nevoie de aviz de mediu

Proiectele de investitii in agricultura, inclusiv cele prin "Fermierul" sau "Sapard" trebuie reglementate din punct de vedere al protectiei mediului. Precizarea a fost inclusa in Protocolul nr. 34/2006 incheiat intre Ministerul Mediului si cel al Agriculturii. Conform acestui protocol, toti solicitantii de finantare pentru agricultura, inclusiv cei prin "Sapard" au obligatia solicitarii avizarii de la agentiile teritoriale pentru protectia mediului. "Agentia de Protectie a Mediului (APM) Braila participa prin reprezentantii sai la intilnirile de lucru ale Biroului Unic de Avizare “Fermierul” infiintat in scopul accelerarii absorbtiei fondurilor “Sapard” in cadrul Directiei pentru Agricultura, birou care se intruneste saptaminal. In acest fel se face o prima selectie si sint furnizate datele necesare intocmirii documentatiilor. Nu exista un regim special de avizare a proiectelor, doar anumite conditii care se impun in vederea incadrarii lor in prevederile legislative ale Uniunii Europene. Fara actul de reglementare emis de APM dosarul este considerat incomplet si solicitantul nu va putea accesa finantarea. Procedura de emitere a acordului/autorizatiei de mediu presupune parcurgerea mai multor etape cu termene definite exact prin procedura si ca urmare aceasta poate fi, in unele cazuri, de durata", a subliniat Dumitru Baja, consilier relatii publice in cadrul APM Braila.
Informatii suplimentare se pot obtine zilnic, direct de la APM sau prin intermediul reprezentantului acesteia, prezent in fiecare zi de luni, intre orele 14.00 - 16.00, la Biroul Unic de Avizare "Fermierul" din cadrul Directiei Agricole.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii