Mergi la conţinutul principal

Proiect international "Imbunatatirea managementului scolar prin utilizarea retelelor si prin dialog international"

Directorii scolilor pot participa in perioada urmatoare la selectia in vederea realizarii proiectului "Imbunatatirea managementului scolar prin utilizarea retelelor si prin dialog international". Directorii inventivi si creativi vor putea sa lucreze cu alti profesionisti din domeniu, isi vor putea impartasi ideile, vor putea comunica si cu alti directori de scoala din alte tari si din regiunile Rusiei. Practic, se urmareste crearea unei retele internationale orientate spre producerea de schimbari democratice in educatie. Directorii de scoli de orice nivel se pot inscrie singuri sau pot fi nominalizati de Inspectoratul scolar. Selectia candidatilor va avea loc intr-o singura etapa si se va realiza pe baza unui dosar care trebuie sa cuprinda: un formular de aplicatie, un CV, o poza color, orice marime, pentru pagina web a proiectului, si un eseu pe tema managementului scolar care va putea aborda subiecte la alegere precum: "Resursele dezvoltarii scolare", "Crezul meu ca director de scoala", "Scoala mea azi si miine", si o recomandare din partea Inspectoratului Scolar. Marimea eseului va fi de 18.000 - 20.000 de litere, cu corp de litera - 12, cu font Times New Roman, scris la rind de 1,5, adica 16-20 pagini. Termenul limita pentru depunerea documentelor este de 7 septembrie 2007. Selectia se va incheia la sfirsitul lunii septembrie, iar rezultatele vor fi anuntate pe site-urile organizatiilor participante, dupa cum urmeaza: Fundatia New Eurasia www.neweurasia.ru, Asociatia celor mai bune scoli din Rusia www.bestschool.org.ru, Editura "Pervoye Seniabria" www.1september.ru, Academia de Stiinte Sociale si Economice din Moscova www.msses.ru, Centrul "Educatia 2000^" www.cedu.ro.

Vor fi preferati candidatii care au pina in 45 de ani si cunosc limba engleza si limba rusa

Din documentele prezentate de candidati trebuie sa reiasa ca activitatile desfasurate contribuie la intarirea democratiei in scoala si la deschiderea catre comunitate, ca au capacitatea de a contribui la cresterea impactului proiectului la nivel national si trans-national, ca au experiente de succes in managementul scolar si in dezvoltarea scolara, ca pot impartasi cele mai bune practici cu alti profesori si directori de scoala, ca au pregatirea si abilitatea de a construi retele cu alte cadre didactice. Vor fi preferati candidatii care au pina in 45 de ani si cunosc limba engleza si limba rusa. Toate documentele mentionate trebuie sa fie redactate in limba engleza. Portofoliul candidatului poate sa contina publicatii, scrisori de sprijin din partea scolilor partenere. Comisia de selectie va evalua candidaturile primite si, daca este necesar, va stabili interviurile personale cu candidatii pre-selectati.
Data limita de depunere a dosarelor de candidatura este vineri, 7 septembrie 2007, data postei. Dosarele se vor trimite pe adresa de e-mail, mtruca@cedu.ro sau prin posta pe adresa Centrului Educatia"2000^", strada Caderea Bastiliei nr. 33, cod 010613, sector 1, tel: 021/2120780, 021/2120781, fax: 021/2120779. Informatii suplimentare pot fi solicitate pe adresa www.cedu.ro. Program de lucru cu publicul: luni-vineri, 14.00-17.00.
Acest proiect este implementat de Fundatia New Eurasia in parteneriat cu Open Society Institute Education Support Program RE:FINE Resourcing Education: Fund for Innovations and Networking.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu