Mergi la conţinutul principal

Proiect de Lege privind incubatoarele de afaceri

Guvernul a aprobat zilele trecute un proiect de lege privind incubatoarele de afaceri, acesta urmând sa fie dezbătut în procedură de urgenţă de către Parlament. Legea va crea cadrul juridic de înfiinţare şi funcţionare a incubatoarelor de afaceri. Potrivit proiectului, înfiinţarea unui incubator de afaceri se poate face de către autoritatea publică a administraţiei publice locale, sau de către o instituţie de învăţământ superior, institutele, centrele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comerţ sau o persoană juridică de drept privat. Valabilitatea titlului de incubator de afaceri se acordă pe o perioadă de 10 ani. Prezent la Brăila la finele acestei săptămâni, Florin Nicolae Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a precizat pe această temă că proiectul ar urma să treacă de Parlament până la finele acestui an. "Avem sprijinul parlamentarilor ca în termen de o lună şi jumătate, maxim două luni proiectul să fie aprobat, astfel încât mediul de afaceri să poată beneficia de acest instrument. Una dintre noutăţile pe care le aduce acest proiect este aceea că se face o definire exactă a incubatorului de afaceri adică o structură de sprijin organizată sub forma unui spaţiu care constituie un mediu favorabil şi sustenabil pentru IMM nou înfiinţate, prin asigurarea unor facilităţi comune şi a suportului managerial necesar", a spus oficialul.
Potrivit proiectului aprobat în actuala formă de Guvern, facilităţile la care are dreptul fondatorul incubatorului de afaceri, prin intermediul schemelor de ajutor de stat, iniţiate de autorităţile publice locale sunt: scutirea de la plata impozitului pe terenuri, scutire de la plata impozitului pe clădiri, scutiri - cu acordul autorităţilor locale - de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro