Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programul Lapte-Corn nu a fost suspendat oficial, nici pina in prezent

La nivelul judetului Braila, pe perioada grevei cadrelor didactice, firmele care produc lapte si corn, pentru programul guvernamental destinat copiilor din invatamintul primar nu au avut mari pierderi, pentru ca au intrerupt productia acestora. Vicepresedintele CJ Niculina Moisescu, cea care se ocupa de acest program, ne-a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa a PRM, ca, la acest moment, firmele respective nu produc decit in limita cererii CJ, iar aceasta este adecvata numarului redus de elevi care fac cursuri, in ciuda grevei: "Se produce atit cit se cere. Astazi chiar ne-am adresat cu o scrisoare Inspectoraul Scolar, pentru ca am inteles ca functioneaza citeva scoli, si sa ne spuna care din ele au cursuri, ca sa putem sa ducem lapte si corn. Cei care au venit cu adresa scrisa catre CJ, ca tin cursuri, si au solicitat lapte si corn, au primit. Deci, au venit reprezentantii unor scoli, si ne-au spus: «domnule, noi avem atitea clase, sint atitia elevi». Am dus aceste produse. Noi am cerut insa Inspectoratului sa fim informati oficial unde functioneaza, si ce scoli functioneaza, pentru ca noi nu stim aceste date, si nu ne putem organiza cu livrarea produselor respective. Nu putem sa-i punem pe cei care au cistigat licitatia sa faca lapte si corn, fara a avea garantia ca avem cui sa le dam. Ordonanta de Guvern care stabileste programul Lapte-corn spune ca produsele sint interzise la comercializare, de aceea au si acea eticheta, pe care scrie «se distribuie gratuit». Un produs pe care scrie ca se distribuie gratuit nu poti sa-l comercializezi".
In ceea ce-l priveste, Danut Mihai, unul dintre oamenii de afaceri implicati in programul Lapte-corn, este nemultumit de faptul ca nu a fost informat nici pina acum oficial, prin adresa scrisa, ca trebuie sa suspende temporar livrarea produselor: "Din punctul meu de vedere, este putin ciudat, ca pina in acest moment, de la Inspectoratul Scolar noi nu am primit o adresa prin care sa ni se spuna ca se suspenda pe o perioada nedeterminata furnizarea produselor lapte-corn. Ne-am vazut pusi in situatia ca dupa primele doua zile, produsele pe care le-am preparat sa le dam cu titlu gratuit la casele de copii, fiindca am considerat ca asta ar fi o solutie de moment. Insa pina in acest moment, dupa atita timp, nu am primit nici o adresa din partea Inspectoratului Scolar, prin care sa ni se solicite suspendarea livrarii produselor. Era normal ca in momentul in care greva se prefigura, sa stim si noi, si sa nu mai producem lapte si corn, pentru acest program".
Vicepresedintele Niculina Moisescu se teme ca, in prima si chiar in a doua zi, dupa reluarea cursurilor, va fi o oarecare harababura, din punctul de vedere al livrarii produselor amintite, dat fiind ca firmele respective nu pot sti dinainte, cind sa inceapa productia de lapte si corn pentru elevi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii