Mergi la conţinutul principal

Programul ”Euro 200” continuă și în 2024! Cererile se depun până pe 20 mai

• elevii și studenții din Brăila cu o vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit lunar brut de maximum  500 lei pe membru de familie, pot beneficia de un ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare

 

Programul ”Euro 200” continuă și în 2024! Este vorba despre programul social al Ministerului Educației prin care elevii și studenții până în 26 ani pot beneficia de vouchere pentru achiziția unui calculator. Sprijinul financiar poate fi obținut de elevii și studenții brăileni care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator și se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educației, beneficiarii vor completa o cerere-tip pe care o depun la unitatea/instituția de învățământ la care este înscris elevul/studentul, împreună cu acte deveditoare din care reiese că nu există un venit mai mare de 500 lei/membru familie. Cererea va fi completată de studentul care solicită acest ajutor ori, în cazul elevilor, de un părinte.

Depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare se face până la 20 mai. Până pe 7 iunie se vor efectua anchete sociale și va avea loc evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile și instituțiile de învățământ împreună cu comisiile de anchetă socială. Lista finală a beneficiarilor va fi publicată pe portalul Ministerului Educației pe 26 iulie. În perioada 9-23 august va avea loc achiziția bonurilor valorice de către Ministerul Educației și distribuirea către inspectoratele școlare/universități: 9–23 august, urmând ca acestea să ajungă la elevi între 26 august și 6 septembrie. Calculatoarele vor putea fi achiziționate în perioada 2 septembrie–16 octombrie.

”Programul Euro 200” a fost demarat în anul 2008, mii de elevi din Brăila numărându-se printre beneficiari. În anul școlar 2022-2023, 46 elevi din județul Brăila au primit acest sprijin financiar pentru achiziționarea unui calculator, cei mai mulți provenind din mediul rural.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro