Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programe computerizate speciale, pentru completarea titlurilor de proprietate

Ajutor substantial pentru autoritatile locale, in intocmirea titlurilor de proprietate. Primariile din intreg judetul au primit programe computerizate care sa-i ajute pe functionarii care se ocupa de completarea documentelor amintite, toate lucrarile urmind a se face in format electronic, ceea ce va elimina mare parte din greselile de scriere a numelor proprietarilor. Seful Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila, Petrica Dragan, a anuntat ieri ca se vor organiza in curind sedinte de pregatire a personalului din primarii, astfel incit acesta sa stie cum sa utilizeze programele respective: "Unul dintre acestea este programul de gestionare a titlurilor de proprietate, pe care, la aceasta data, cred ca l-au primit toate primariile. In urmatoarea perioada se va face o sedinta de instruire, pentru personalul care va lucra cu acest program. In principiu, in el aveti toate titlurile de proprietate care sint scanate, impreuna cu baza de date care inseamna continutul, titluri aranjate in tabele specifice, cu posibilitatea de a cauta dupa parcele, dupa oameni, etc. Trebuie sa invatati sa gestionati aceste titluri de proprietate, care au fost facute pentru dvs. In plus, ati mai primit un program special pentru scris procesele-verbale pentru titluri de proprietate. Si pe acela o sa va aratam cum sa-l folositi, astfel incit in acte sa nu mai apara fel de fel caligrafii din care au rezultat mii de greseli de interpretare a literelor, pentru ca am scris numele oamenilor gresit, suprafete gresite etc. Deci, vom putea sa gestionam si aceasta chestiune mult mai bine, in format electronic. Asta ne ajuta si pe noi, pentru ca odata ajunse la noi informatiile in format electronic le vom introduce in calculator cu date corecte".
Petrica Dragan le-a mai cerut primarilor sa colaboreze cu reprezentantii OCPI la refacerea rapida a unor planuri cadastrale facute mai de mintuiala, dat fiind ca, acum se constata ca, la incercarea de alaturare a acestora, nu coincid suprafetele: "Trebuie sa finalizam intr-un mod corect ce ne-a mai ramas din legile proprietatii. Sintem obligati de modul de lucru si de inscrierile din cartea funciara sa revedem si sa refacem toate planurile parcelare, daca sint gresit intocmite, sau au fost facute in perioada in care s-a lucrat cam cu hei-rup, fara calculatoare, cind s-au facut planuri care mai sufera la calitate. Din aceasta cauza, am ajuns ca acum, cind vrem sa le integram pe planurile mai mari, nu se potrivesc si trebuie refacute. De aceea, vor fi facute citeva convocari, pentru ca primarii si specialistii nostri sa participam in comun la refacerea planurilor parcelare. In principiu, astfel de lucruri se fac si acum, dar trebuie sa marim ritmul, pentru ca una dintre problemele importante pe care o avem de rezolvat odata cu integrarea in UE este introducerea cadastrului general in toata tara".
Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, i-a informat pe primari ca, dincolo de cerintele UE, aceasta chestiune trebuie rezolvata rapid, pentru ca se va conditiona si acordarea subventiei de existenta planurilor cadastrale amintite.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii