Mergi la conţinutul principal

Program prelungit la Paşapoarte

în perioada verii, brăilenii aflaţi la muncă peste hotare vin pentru a-şi petrece concediile alături de familie, dar şi pentru a-şi rezolva problemele cu actele la Serviciul Paşapoarte • pentru a evita cozile, conducerea instituţiei a prelungit programul de lucru  

 

Vin brăilenii de peste hotare, astfel că încep să se formeze cozile la Serviciul Paşapoarte. Pentru a evita aglomeraţia, conducerea instituţiei a prelungit programul de lucru. Este recomandat să se facă şi programări online, tocmai pentru ca cei care au nevoie să depună acte pentru obţinerea paşaportului să nu mai stea la cozi.

După cum se transmite într-un comunicat de presă, postat pe site-ul Prefecturii Brăila, în cadrul măsurilor de eficientizare a activităţii de eliberare a paşapoartelor, s-a luat decizia ca, începând cu această săptămână şi până pe data de 31 august, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Brăila să prelungească programul de lucru cu publicul în zilele lucrătoare. Activitatea se desfăşoară în intervalul orar 8.30 – 18.30.

Reprezentanţii Serviciului Paşapoarte aduc în atenţia oamenilor şi unele modificări legislative. Începând cu data de 20 iulie 2018, au intrat în vigoare modificările aduse Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, iar principala noutate este creşterea termenului de valabilitate al paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani. De asemenea, au fost schimbate condiţiile de eliberare a paşaportului simplu temporar. Acesta se va elibera doar în situaţii obiective, în baza unor documente care justifică urgenţa deplasării, din motive familiale, de sănătate sau profesionale, care nu permit aşteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui paşaport electronic. Cetăţenii care nu doresc un paşaport simplu electronic sau nu pot prezenta documente care să justifice urgenţa deplasării, vor primi paşaport simplu temporar, în termenul de eliberare a documentului electronic (10 zile lucrătoare).

Totodată, se recomandă cetăţenilor să îşi facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro