Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Program de prevenire a consumului de droguri in liceele brailene

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila a demarat o campanie de informare a liceenilor braileni, cu privire la efectele consumului de droguri. Sub sloganul "Fii puternic, fii informat!", programul urmareste prevenirea consumului de droguri, cea mai eficienta arma pentru protejarea tinerilor si a intregii comunitati locale in fata acestui fenomen.
Pina la aceasta data, specialistii Centrului au organizat intilniri cu peste 1.000 de elevi de la Liceul Teoretic "N. Iorga" si Grupul Scolar "M. Sebastian". Principalele activitati desfasurate au fost informarea si educarea (tinerilor li s-au explicat ce sint drogurile, ce inseamna toleranta, dependenta si sevraj si care sint consecintele fizice, psihice si sociale); constientizarea situatiilor de risc (a fost stabilita motivatia pentru care tinerii consuma droguri, factorii favorizanti ai acestui comportament, precum si argumentele pentru care o persoana nu trebuie sa recurga la o astfel de conduita) si au fost identificate solutii pentru depasirea optima a unor situatii critice ce ar putea sa aiba drept consecinta consumul de droguri.
"Am ales sa desfasuram acest program deoarece se stie ca cei mai tentati de a experimenta senzatii tari sint adolescentii si tinerii aflati in perioada cautarii idealurilor si valorilor dupa care sa se ghideze ulterior. Efervescenta acestei etape de viata atit de tumultoase, dominata de cele mai multe ori de angoase si framintari, ar putea sa-i impinga pe unii dintre ei catre consumul de droguri: din curiozitate, din dorinta de a experimenta sau din dorinta de a fi altfel decit ceilalti sau chiar impotriva lor. Este deosebit de importanta informarea adolescentilor cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri, la repercursiunile dezastruoase in plan fizic, psihic si social. Adolescentii trebuie sa cunoasca pericolul reprezentat de aceste substante, sa identifice circumstantele favorizante si sa stie sa faca fata unor situatii dificile, astfel incit consumul de droguri sa fie evitat", a precizat Elena Nechifor, coordonatorul CPECA Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii