Mergi la conţinutul principal

Program de educatie rutiera adresat elevilor

Elevii din cadrul Grupului Scolar "George Vilsan" Faurei au invatat cum trebuie sa circule pe strada, ce semnificatie au culorile semaforului si care sint locurile de joaca pentru ei. Saptamina trecuta, politistii braileni i-au vizitat pe micutii din clasa a II-a B si le-au vorbit despre siguranta rutiera. Actiunea face parte din Programului de educatie rutiera "Siguranta pentru toti" destinat elevilor din clasele I-IV, ajuns la cea de-a doua etapa.
Astfel, conform protocolului de colaborare si regulamentului concursului, au fost desfasurate activitatile prevazute in aceasta etapa, respectiv contactarea unitatii de invatamint si a clasei din care face parte elevul desemnat printre cei opt cistigatori ai primei etape. De asemenea, ofiterul de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Braila a prezentat un curs de siguranta rutiera in scoala cistigatoare. "Cursul a fost sustinut la clasa a II-a B din cadrul Grupului Scolar “George Vilsan” Faurei. In deschidere, ofiterul de prevenire a felicitat elevul care a realizat desenul nominalizat printre cele opt cistigatoare, incurajind astfel de initiative, apoi ora de educatie rutiera a continuat cu prezentarea interactiva a lectiei “Zebra, cel mai bun prieten al pietonului”", a precizat purtatorul de cuvint al IPJ, subinspector Jenel Sogor.
Copiii au fost implicati activ in aceasta actiune, fiindu-le prezentate si alte aspecte privind educatia rutiera adresata lor, precum felul in care trebuie sa circule sau locurile unde se pot juca. Elevii au fost incintati de activitatea desfasurata si s-au dovedit a fi buni cunoscatori ai regulilor de circulatie adresate celor mici. In finalul cursului, politistii i-au incurajat pe copii sa participe la etapa finala a concursului prin realizarea unor lucrari individuale si colective, care sa-i claseze pe podium, printre cistigatorii finali.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu